Bewerkingscentrum Thielen-haus bewerkt bolvormig • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bewerkingscentrum Thielen-haus bewerkt bolvormig

Sphero is een bewerkingscentrum waarmee bolvormige producten nauwkeurig en economisch bewerkt kunnen worden (foto: Thielenhaus Microfinish)

De bewerking van werkstukken met bolvormig vormen vraagt veel van harddraaimachines en standaard slijpmachines, met name als er ook hoge eisen worden meestal gesteld aan de maatnauwkeurigheid en de oppervlakteruwheid. Voor dit veeleisende toepassingsgebied, heeft Thielen-haus MicroFinish een flexibel en compact bewerkingscentrum ontwikkeld op basis van een platform die is bewezen in de medische technologie. De Sphero is onthuld op GrindTec 2016.

De Sphero is een hoognauwkeurig bewerkingscentrum dat is uitgerust met een gereedschapsspil die tot 90 graden kan zwenken. Hierdoor kan er voor elk proces een optimale bewerkingspositie worden gekozen. Het werkstuk kan rotoren met 4.500 min-1. Dit, in combinatie met de Microfinish corresponderende vormgereedschappen, maakt een betrouwbaar bewerkingsproces mogelijk van bolvormige oppervlakken.

Polijstproces geïntegreerd

Het bijbehorende gereedschapmagazijn van de Sphero is verticaal opgesteld en is gemakkelijk bereikbaar voor een snelle aanpassing van het gereedschap. Als gevolg van de geïntegreerde gereedschapwisselaar met een capaciteit voor maximaal tien gereedschappen, kunnen ook complexe bewerkingen in één opspanning worden uitgevoerd. Tevens kunnen er zeer kleine gereedschappen worden gebruikt en is het mogelijk om dunwandige werkstukken met een maximale diameter van 75 mm te bewerken. Indien nodig kan een polijstproces worden geïntegreerd. De Sphero kenmerkt zich door de compacte en moderne bouwwijze met een ergonomisch design.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven