Ga naar hoofdinhoud

Betere optimalisatie met Ansys 14.0

Ansys introduceert met Ansys 14.0, de nieuwste versie van technische simulatiesoftware. Met deze nieuwe software kunnen bedrijven producten sneller, eenvoudiger en tegen lagere kosten naar de markt te brengen.

Volgens Ansys biedt de software verbeteringen op drie belangrijke punten: optimalisatie van het engineering-proces, simulatie van complexe systemen en een zakelijke meerwaarde dankzij high-performance computing (HPC). Engineers zijn het effectiefst wanneer zij zich kunnen concentreren op het nemen van technische beslissingen en niet worden afgeleid door handmatige en monotone softwarebewerkingen. Ansys 14.0 automatiseert een groot aantal arbeidsintensieve bewerkingen, zodat productontwikkelaars zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het voorbereiden van de simulaties.

 

Ansys 14.0 voor snellere optimalisatie van productDe nieuwe Ansys versie kan snel complexe simulatieberekeningen voltooien (foto: Ansys)

 

Moderne producten kenmerken zich door ingebouwde complexiteit, zoals faseveranderingen, niet-lineaire fenomenen en het gelijktijdig optreden van meerdere fysische verschijnselen. Vaak worden hardware, elektronica en software tot één systeem gecombineerd. Dit vereist nieuwe benaderingen van ingenieurs. De nieuwe versie van de Ansys software stelt hen in staat om met compromisloze nauwkeurigheid de complexiteit van de praktijk te simuleren, of het nu gaat om één component of een volledig systeem.

 

Sneller vermarkten

Als gevolg van de concurrentiedruk zien bedrijven zich voor de opgave gesteld om producten sneller en met kortere tussenpozen te vermarkten. Deze producten moeten innovatief, aantrekkelijk en van hoge kwaliteit zijn. Bedrijven kunnen alleen op juiste wijze met deze conflicterende eisen omgaan door gebruik te maken van oplossingen om snel een brede reeks van alternatieve ontwerpen te evalueren. Ansys 14.0 maakt gebruik van speciale hardware-innovaties, en is in staat om complexe simulatieberekeningen sneller te voltooien dan andere software.

 

Slimmer simuleren

“Ansys 14.0 bouwt verder op onze visie van simulatiegedreven productontwikkeling (Simulation Driven Product Development. De oplossing speelt daarnaast in op een aantal trends op engineeringgebied, zoals de beschikbaarheid van steeds geavanceerder technologieën en de noodzaak om productontwikkeling verder te optimaliseren. Bedrijven willen in staat zijn om slimmer gebruik te maken van hun simulatieresultaten en investeringen, zodat ze meer met minder kunnen doen”, aldus Jim Cashman, de president en CEO van Ansys. “Ansys 14.0 biedt verbeteringen van de functionaliteit die onze klanten van onschatbare waarde achten. Daarnaast biedt de oplossing hen mogelijkheden om best practices te delen en aan te passen, simulaties van complexere ontwerpen uit te voeren en optimaal gebruik te maken van rekencapaciteit.”

Ansys heeft een Benelux vestiging in Wavre, België.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven