Betere communicatie HTEC • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Betere communicatie HTEC

Haas Automation Europe heeft zijn herziene en vernieuwde HTEC-website (Haas Technical Education Centre) compleet herzien en vernieuwd. Deze website is ontwikkeld om te zorgen voor een betere communicatie tussen iedereen die betrokken is bij HTEC in Europa, zoals leerlingen/studenten, leerkrachten/docenten, HTEC Industry Partner-bedrijven, overheidsinstellingen, productiebedrijven en potentiële werkgevers.

De nieuwe HTEC website is beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Frans, Nederlands en Zweeds, en bevat links naar sociale media, zoals Twitter, YouTube en het blog van Bert Maes, HTEC Coordinator bij Haas Automation Europe. Alle bezoekers van de site hebben toegang tot boeiende, leerrijke en regelmatig bijgewerkte content zoals video’s, persberichten en casestudy’s, alsook de nieuwste nummers van de e-nieuwsbrief van Haas en het Haas-tijdschrift, CNC Machining. Bezoekers vinden op de website ook de HTEC-handleiding. In dit downloadbare PDF-bestand over het HTEC-concept worden niet alleen de principes achter het HTEC-programma uiteengezet maar ook de manier waarop een onderwijsinstelling een HTEC kan openen.

 

Haas HTEC website verbeterd

Haas hoopt dat de website voor een makkelijkere communicatie zorgt tussen industrie en onderwijs (bron: Haas)

 

“We streven ernaar de communicatie tussen de vele verschillende HTEC-stakeholders steeds verder te verbeteren,” zegt Maes, “waar ze ook gevestigd zijn en welke rol ze ook spelen. Deze nieuwe site is gemakkelijker te gebruiken dan de vorige en weerspiegelt beter onze visie om steeds meer jonge mensen aan te moedigen te kiezen voor een boeiende loopbaan als CNC-mechanicaprofessional. De vernieuwde website is ook ontworpen met bedrijfsleiders in het achterhoofd. We hopen dat de website het voor het onderwijs en de industrie in de hele wereld gemakkelijker zal maken om contacten te leggen met elkaar en te netwerken.”

 

Haas Automation gelooft niet dat Europa een ‘post-industrieel’ continent is, zoals wordt beweerd in sommige populaire media. Voor Haas is Europa een economische regio die beschikt over de expertise, technologie en stimulansen om een wereldwijd toonaangevende rol te spelen op het gebied van hoogtechnologische productie. Veel van de opgebouwde Europese technische knowhow dreigt echter verloren te gaan wanneer de huidige professionals in de komende tien jaar met pensioen zullen gaan. Dat zou kunnen leiden tot een ernstig tekort aan hoogopgeleide werknemers, tenzij er actie wordt ondernomen.

 

Focus op leerproces

“Europa staat voor een crisis,” voegt Maes eraan toe, “een crisis waarmee veel werkgevers al te kampen hebben. Wij willen een deel van de oplossing zijn. Het HTEC-programma steunt op goed uitgeruste, hoogtechnologische CNC-opleidingsomgevingen en betere relaties tussen het onderwijs en de industrie, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Bedrijven merken dat HTEC’s leerlingen/studenten motiveren door te focussen op leerprocessen en door deze te verbeteren. Daarnaast zien ze dat de centra afgestudeerden afleveren met de juiste vaardigheden voor een loopbaan als supertechnicus in de boeiende wereld van geavanceerde productie.”

 

De interessante nieuwe HTEC-website is een belangrijk HTEC-communicatie-instrument dat Haas’ doelstelling weerspiegelt om nauwer dan ooit samen te werken met schooldirecteurs/rectoren, leerkrachten/docenten en overheden om het hoofd te bieden aan de uitdaging van het tekort aan jonge mensen met CNC-bewerkingsvaardigheden in de hoogtechnologische productiesector.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven