Betaalbare automatisering bij Dormac • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Betaalbare automatisering bij Dormac

Dormac CNC Solutions komt met een betaalbare oplossing voor automatisering van freesmachines. Daarvoor heeft Dormac een BMO automatische werkstukbeladingscel aan een Doosan verticaal bewerkingscentrum DMN 400 alpha gekoppeld. Daarmee kunnen kleine tot middelgrote series onbemand worden bewerkt.

De cel van BMO Automation is een standaard laad- en losrobotcel, uitgerust met universele werktafels, geschikt voor meerdere jobs van uiteenlopende werkstukken. Dormac toonde de cel tijdens de afgelopen Metavak in Hardenberg. Dormac gaat de gestandaardiseerde laad- en losrobotcellen van BMO ook koppelen aan de Doosan draaimachines. Met inzet van deze laad- en losrobotcellen kan de machinecapaciteit tijdens en ook buiten de werkbare uren optimaal worden benut.

 

DormacBMO355

Volgens Dormac is de eenvoudig te bedienen teach-in robot besturing en de korte omsteltijd van de cel een belangrijk voordeel van de BMO cel (foto: Reinold Tomberg)

 

Volgens Huib Wennekes van Dormac CNC Solutions vraagt de markt om inzet van logistieke automatisering die ook kleine series op een flexibele manier kan verwerken. “De omsteltijd moet dan niet meer tijd kosten dan het instellen van de gereedschappen op de machine. De standaard cellen van BMO hebben een eenvoudig te bedienen teach-in robot besturing en kunnen snel omgesteld worden naar een volgende serie. BMO heeft daarvoor zelf een heldere en gebruiksvriendelijke software ontwikkeld, met een zeer korte programmeertijd, zodat ook kleine series economisch verantwoord geproduceerd kunnen worden.”

 

Dormac CNC Solutions, gevestigd in De Goorn, Noord-Holland, gaat zelf de installatie, scholing en service verzorgen. De klant heeft daarmee één aanspreekpunt, maar maakt wel gebruik van de kennis en ervaring van beide specialisten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven