Beste vakvrouw en jong talent in metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Beste vakvrouw en jong talent in metaal

Nikki van der Zouw en Robin Segers zijn tijdens de Nederlandse Metaaldagen in de prijzen gevallen. Nikki won de Vakvrouw Metaal Award en Robin de Jong Metaal Award.

Nikki van der Zouw is ondanks haar jonge leeftijd bezig om ZME Fijnmechanisch Atelier over te nemen en voort te zetten.

Op dit moment runt zij 11 hightech CNC machines op het gebied van draaien, langdraaien en multitasking samen met twee vaste (mannelijke) medewerkers en een vrouwelijke deeltijd werknemer.

24 uur, 7 dagen per week

Het bedrijf draait bijna 24 uur, 7 dagen per week. De volledig geautomatiseerde massadraaicel heeft inmiddels al ruim 10 miljoen producten gemaakt

“Ik ken haar via haar ouders en bijeenkomsten”, gaf Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen, die de prijzen uitreikte, aan. “Ik was in De Meern en was onder de indruk van het zeer geautomatiseerde verspaningsproces. Haar vader Henk-Jan zei toen al: ‘Ik kan met een gerust hart op tijd naar de achtergrond’.”

Nikki heeft de oprichters inmiddels geheel zakelijk ontlast. Zij kan geheel zelfstandig werken en bekwaamt zich op dit moment ‘ook nog even’ in het langdraaien van minuscule precisiedelen.

Beste jonge talent

Robin Segers won de award als beste jonge talent. Hij begon bij de inkoopafdeling van Stinis Holland in Krimpen aan de Lek als stagiair. “Het is een nieuwsgierige, energieke jongen die elke uitdaging aan wil gaan”, vertelde Kaanen.

Hij kreeg in 2019 de opdracht om de implementatie van Shop Floor Control te realiseren. Hierbij werden bedrijfsbreed werkprocessen gedigitaliseerd en gestroomlijnd. Zo is er in één oogopslag inzicht in de planning van elke afdeling.

Hij werkt op een afdeling waar de vergrijzing hoog is. Toch wist hij met zijn enthousiaste instelling de collega’s de moderne techniek bij te brengen, stelde Kaanen.

Na wellicht wat aanvankelijke scepsis van de oude garde, wordt hij inmiddels door iedereen gewaardeerd en willen ze niet meer zonder hem.

De prijzen werden gewonnen na een beoordeling door een deskundige jury. Ook hebben ruim 2000 mensen online gestemd. Overigens kregen alle 8 genomineerden een award uitgereikt.

Kaanen riep de aanwezigen na afloop op om mee te scouten. “We moeten meer dames en meer jongeren interesseren voor deze prachtige metaalsector.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven