Ga naar hoofdinhoud

Benzinger voor Mevi

De Benzinger GOFuture B3 heeft verschillende draaispillen met Ø 26-42 mm (foto: Oude Reimer).

Mevi Fijnmechanische Industrie in Helmond heeft een CNC-precisie draaimachine van Benzinger toegevoegd aan het machinepark. Gekozen is voor een GOFuture B3, om steeds complexere technische vraagstukken en producten en hoogwaardig seriewerk te kunnen garanderen.

Met de nieuwe machine verwacht Mevi de groeiende markt beter van dienst te kunnen zijn én te voldoen aan steeds hogere nauwkeurigheidseisen van de klant. Dat meldt leverancier Oude Reimer in de eigen nieuwsbrief.

Compleetbewerken

De machine is uitgevoerd met een hoofd- en tegenspil met C-as en Y-as die compleetbewerking mogelijk maakt.

Voor de verdere optimalisering is de machine uitgevoerd met een 16-voudige hoog-precieze revolver met aangedreven gereedschappen. Hierdoor ligt de repeteernauwkeurigheid van het plaatsen van gereedschap ruim onder de 0,01 mm.

Op deze manier kunnen gereedschappen extern worden ingesteld en vervolgens geplaatst worden, zonder het in de machine af te hoeven stellen.

Verschillende draaispillen

De GOFuture B3 heeft verschillende draaispillen met Ø 26-42 mm, met gegarandeerde rondloop en planloop nauwkeurigheden van <0,7µm bij toerentallen tot 8.000 omwentelingen per minuut.

De Y-as biedt nog meer inzetmogelijkheden en reduceert de ombouwtijden aanzienlijk. Dit omdat de gereedschappen snel en nauwkeurig op centerhoogte zijn af te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven