Nieuws

Benelux-vestiging voor Gimatic

Gimatic Vertrieb GmbH heeft nu ook een vertegenwoordiging in de Benelux. Daarmee wil het Duitse bedrijf, dochter van het Italiaanse Gimatic S.r.L., dichter op deze markt zitten. Dolf Schenkelaars (foto) draagt zorg voor de wensen van de klanten ter plaatse. Hij wordt daarbij volledig ondersteund door het team in het Duitse Hechingen.

“We willen direct contact hebben met onze klanten in elk Europees industrieland”, verklaart algemeen directeur Johannes Lörcher de stap om ook voor de Benelux te kiezen.

“Dit brengt ons dichter bij de markt. En ter plaatse kan worden voorzien in de behoeften van onze wereldwijde klanten. We hebben er diverse in de Benelux en die willen we natuurlijk ook lokaal ondersteunen.”

Gimatic (grijpers en handlers voor industriële automatisering), geeft aan sterk te blijven groeien en wil dit graag verder voortzetten. De regio’s Oostenrijk en Zwitserland behoren al tot het afzetgebied van de Duitse vestiging.

“Naast de verkoop van onze componenten uit het standaardassortiment, gaan we ook systeemoplossingen voor grijpers aanbieden voor de Benelux-markt – in het bijzonder voor de kunststof spuitgietindustrie”, zegt Lörcher.

Klanten in de Benelux

Dolf Schenkelaars verzorgt technisch advies en ondersteuning voor de Benelux-landen, vanuit zijn home office.

“We hebben een aantal wereldwijd actieve klanten in de Benelux. Dat zijn onder meer grote fabrikanten in sectoren als de verpakkingsindustrie, maar ook interessante kleine bedrijven in sectoren als landbouwtechnologie met nichetoepassingen zoals pickrobots”, vertelt hij.

Schenkelaars studeerde elektrotechniek en heeft een breed scala aan specialistische en toepassingskennis. Dit is gebaseerd op meer dan 30 jaar sales voor verschillende internationale bedrijven in industriële automatisering.

Volgens Lörcher gaat Schenkelaars de basisstructuren voor de verkoop van Gimatic in de Benelux-landen opbouwen op basis van zijn goed onderbouwde technische, markt- en klantkennis.

De goederen worden dagelijks rechtstreeks verzonden vanuit het centrale magazijn in het Italiaanse Roncadelle, terwijl de systeemtechnologie afkomstig is uit Hechingen.

Grijper- en handlingcomponenten

Het Duitse Gimatic Vertrieb GmbH verkoopt sinds 2005 de pneumatische en mechatronische grijper- en handlingcomponenten van het Italiaanse Gimatic S.r.l. uit Brescia.

Op de locatie in Duitsland worden ook klantspecifieke grijpersystemen ontworpen en gebouwd.

De Gimatic Group maakt sinds 2018 deel uit van de Amerikaanse Barnes Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven