Ga naar hoofdinhoud

Benelux-primeurs De Ridder op Metavak

De Gentiger GT-S400D.

De Ridder zal tijdens de Metavak in Gorinchem 2 Benelux-primeurs tonen. Het gaat om de Gentiger GT-S400D 5-assige freesmachine en de Neway NL251HP CNC-draaimachine.

De Gentiger GT-S400D is voorgesteld tijdens de EMO in Hannover. De Ridder Precisiemachines heeft besloten deze 5-asser naar Nederland te halen.

Voorbereid voor automatisering

Het is een dynamisch 5-assig bewerkingscentrum met een stabiel schuinbed en een portaalconstructie. Deze combinatie resulteert in een nauwkeurige en stijve machine met hoge dynamiek. De zeer snelle draaitafel draagt bij aan die hoge dynamiek, stelt De Ridder.

Tijdens de ontwikkeling van deze GT-S400D is al ingespeeld op de huidige wens voor automatisering. De machine is dan ook volledig voorbereid voor automatisering en voorzien van alle benodigde toebehoren om proceszeker manarm 5-assig te kunnen frezen.

Voordelige CNC-draaimachine

De Neway NL251HP is een aantrekkelijk geprijsde CNC-draaimachine met hydraulische drieklauwplaat (250 mm) en een stafdoorlaat van 65 mm. De machine is uitgerust met een stabiele 12-voudige revolver met directopname.

De machine beschikt over een Fanuc 0i TF besturing met Manual Guide 0i dialoogprogrammering. Verder is de machine voorzien van een spanentransporteur, een productopvangsysteem, voetpedaal voor klauwplaat en pinole en een interface voor stafaanvoer.

Succesformule

Geen primeur, maar wel een succesformule, aldus De Ridder, is de Maple. In Gorinchem wordt de Maple ME-1055 getoond.

Deze freesmachine heeft onder meer 850 x 550 x 550 mm verplaatsing, Siemens 828D met Shopmill, 3D-simulatie, snelle 24-voudige wisselaar, 10.000 omw/min hoofdspil met spilkoeling, 20 bar koeling door de spil, Renishaw TS27R toolsetter, verzwaarde freesmotor en elektronisch handwiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven