Ga naar hoofdinhoud

Behringer boor-zaagcombinatie op EuroBlech

Tijdens de EuroBlech 2010 in Hannover (D) laten Behringer en Vernet-Behringer een universele CNC boor-zaag combinatie zien voor de staalbouw. Door diverse hulpapparatuur kan het werkbereik op veel verschillende lengtes worden afgestemd. Daarnaast toont het bedrijf in Hannover nog diverse andere machines.

De Vernet Behringer boorunit van het type HD 1215 CNC heeft drie NC gestuurde boorassen. Er kunnen profielen bewerkt worden tot 1200 mm bij 600 mm. Boordiameters zijn beschikbaar vanaf 8 mm tot en met 40 mm. De aandrijving van de spindelaanzet gebeurt middels een kogelomloopspil met gelijkstroommotor. Het spindeltoerental is traploos instelbaar vanaf 200 toeren tot en met 3500 toeren dankzij een frequentiegestuurde aandrijving.

 

De boorunit wordt tijdens de EuroBlech gecombineerd met een Behringer zaag van het type HBP410-923G. Deze volledig hydraulisch aangedreven zaag kan massief rondmateriaal zagen met een diameter van maximaal 410 mm en vlak materiaal van maximaal 900 mm bij 400 mm. Er kan, afhankelijk van materiaal en afmetingen, onder een hoek gezaagd worden van +30° tot -45°. De snijsnelheid is traploos via de besturing te regelen tussen de 17 m/min en 120 m/min.

 

Behringer boorzaagcombinatie euroblech

De HD 1215 CNC boormachine heeft per boorspil plaats voor vijf gereedschappen. In combinatie met de zaagmachine ontstaat een universeel in te zetten bewerkingsunit voor de staalbouw (foto: Behringer)

 

Behringer wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promatt uit Haaksbergen.

De volgende film laat de mogelijkheden zien van de HD zaagcombinatie die bestaat uit de Vernet-Behringer HD 1215 CNC boormachine en de Behringer HBP410-923G bandzaagmachine.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven