Behringer bandzaag zaagt profielpakketten tot 600 x 400 mm (met film) • Metaal Magazine
Nieuws

De Behringer zaaginstallatie die door Promatt uit Haaksbergen bij Maurice kassenbouw te Horst geplaatst, valt op door het feit dat hij compleet is afgestemd op het betreffende productieproces; zowel mechanisch als besturingstechnisch. Vooral de snelheid waarmee de complete profielpakketten automatisch zijn in en uit te voeren bepaalt voor een belangrijk deel de winst die het bedrijf met deze aanschaf heeft behaald.

Maurice kassenbouw levert complete kassen voor de tuinbouw. Een groot deel van de werkzaamheden bestaat uit het vervaardigen van de stalen profielen. Voor het op maat zagen van de bundels stalen profielen schafte het bedrijf in het najaar van 2005 een Behringer bandzaaginstallatie aan. In ons land wordt Behringer vertwegenwoordigd door Promatt uit Haaksbergen. Kenmerkend voor de profielen die Maurice Kassenbouw op lengte moet zagen is het feit dat niet zozeer de exacte lengte van belang is, maar wél dat alle profielen van een bepaald project dezelfde afmeting hebben.

De bandzaaginstallatie Behringer HBP 530 – 4S is grofweg ingedeeld in een geautomatiseerde aanvoer, de zaagmachine zelf en een geautomatiseerde afvoer. De aan- en afvoerplaatsen bestaan uit rollenbanken waarop de complete pakketten stalen profielen worden geplaatst. Een speciale grijper brengt het pakket kokerprofielen in de zaagmachine.  De bandzaag zelf heeft een bijzondere opbouw aangezien de wielen waarover de zaag loopt náást de machine zijn gepositioneerd in plaats van ervóór.  De zaaginstallatie heeft een maximale capaciteit van 600 mm x 400 mm (breedte x hoogte). Tot slot worden de gezaagde delen automatisch uit de machine getransporteerd door de afvoerrollenbaan.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven