Beck spuitgiet viervoudig met IML op Fakuma 2015 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Beck spuitgiet viervoudig met IML op Fakuma 2015

De viervoudige matrijs die tijdens de Fakuma in actie komt met het IML-systeem

Op de kunststof-vakbeurs Fakuma 2015 in Friedrichshafen (D) zal het Zwitserse Beck Automation een mooi staaltje machine- en matrijzenbouw laten zien: het IML-systeem Beck-Flex (In-Mould Labelling). Op een Engel Emotion 440/160 kunststof-spuitgietmachine wordt het IML-systeem ingezet op een viervoudige matrijs van Otto Hofstetter.

Het IML-systeem van Beck Automation is een fraai staaltje mechatronica. In het systeem zien we twee servo-aangedreven lineaire hoofdassen. Beck-Flex is bedoeld voor spuitgietmachines tot 420 ton en de matrijzen mogen maximaal viervoudig zijn. Het systeem kan containers aan met een minimum diameter van 40 mm, een maximale diameter van 200 mm en een maximale hoogte van 170 mm. Beck Automation benadrukt dat bij de ontwikkeling veel nadruk is gelegd op flexibiliteit: een retooling naar een ander spuitgietproduct lukt binnen de 30 min tot 60 min. Een cyclustijd van 4 s is haalbaar.

Op de Fakuma 2015 wordt het IML-systeem Beck-Flex ingezet bij het spuitgieten van een cilindrische PP container van 155 ml met een wanddikte van 0,4 mm. De diameter bedraagt 69,3 mm, de hoogte is 67 mm en de eigen massa bedraagt 6,2 g. De flow ratio  uitgezet tegen de wanddikte is 1:259
Op de Fakuma 2015 wordt het IML-systeem Beck-Flex ingezet bij het spuitgieten van een cilindrische PP (met een melt flow index 70)  container van 155 ml met een wanddikte van 0,4 mm. De diameter bedraagt 69,3 mm, de hoogte is 67 mm en de eigen massa bedraagt 6,2 g. De flow ratio uitgezet tegen de wanddikte is 1:259

De video hieronder toont het samenspel van een Beck IML-systeem en een spuitgietmachine van Engel tijdens de K 2013 in Düsseldorf (D):

https://youtu.be/7Lgc1GBCKuU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven