Ga naar hoofdinhoud

Basic-uitvoering van 828D bij Siemens

Aan de vooravond van de EMO Hannover 2011 heeft Siemens de vakpers bijgepraat over de vernieuwingen van CNC-besturingen. Voor gebruik in opkomende markten heeft Siemens van de Sinumerik 828D CNC-besturing nog weer twee basismodellen afgeleid: de 828 Basic T en Basic M.

De Sinumerik 828D CNC-besturing van Siemens is tijdens de vorige EMO in Milaan voorgesteld als een instapbesturing. Intussen heeft Siemens voor gebruik in markten als die van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China, de opkomende markten dus) van dat instapmodel nog weer twee basismodellen afgeleid: de 828 Basic T en Basic M (respectievelijk voor draaien en frezen).  Gelet op technologie zijn deze twee besturingen gepositioneerd onder de 828D. Siemens zelf karakteriseert de Basic als een robuuste CNC voor een wereldwijd gebruik tegen een optimale prijs. ‘’Die perfekte Einstieg’’, heette het eind juli tijdens een persconferentie in Erlangen.

 

Demo van Sinumerik 828 Basic T bij Siemens in Erlangen

Demo van Sinumerik 828 Basic T bij Siemens in Erlangen. In de kast de nieuwe Sinamics S120 Combi aandrijving. Siemens zet deze 16 kW besturings- en aandrijfcombinatie in de markt als een gunstig geprijsd CNC-platform voor machines waaraan hogere eisen gesteld worden (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de persconferentie van Siemens kijk in ons foto-album).

 

840D sl en  828D

We zien dus dat Siemens twee werelden wil bedienen. Voor een hoogtechnologische omgeving als Europa ligt de nadruk veel meer op procesintegratie zoals bijvoorbeeld bij het compleetbewerken nodig is. Terwijl de BRIC-landen voornamelijk bediend worden door standaardoplossingen te bieden voor frezen en draaien. De 840D sl voor de eerst genoemde markt is universeel: complex draaien en frezen, compleetbewerken, maar ook andere technologieen zoals slijpen, laseren, tandwielfrezen enzovoort en heel open en aanpasbaar door OEM en gebruiker. De 828D is  geoptimaliseerd voor draaien en frezen.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine een artikel met nieuws verzameld bij Siemens in Erlangen. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine. De video is aan het einde van dit bericht is geschoten tijdens de EMO Milano 2009 ter gelegenheid van de introduuctie van de 828D CNC-besturing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven