Basf verkoopt activiteiten aan Entegris • Metaal Magazine
Nieuws

Basf verkoopt activiteiten aan Entegris


Basf verkoopt de Precision Microchemical-activiteiten aan Entegris. De activiteiten maken nu nog deel uit van de wereldwijde bedrijfseenheid Surface Technologies van de Coatings-divisie van Basf. Deze opereert onder de merknaam Chemetall. De verkoop omvat technologieën, intellectuele eigendom en handelsmerken. Met de verkoop is een bedrag van 90 miljoen Amerikaanse dollar (77,6 miljoen euro) gemoeid.

De activiteiten omvatten de ontwikkeling, productie en marketing van hoogzuivere materialen, zoals reinigingschemicaliën, alsmede lapping- en polijstsuspensies voor chemisch-mechanische planarisatie of polijsten (CMP). Deze producten worden met name gebruikt in de elektrotechnische industrie voor machinale bewerking en oppervlaktebehandeling.

Ze  worden vooral toegepast bij het reinigen en polijsten van harde schijven (HDD) en ultraharde oppervlaktematerialen, zoals halfgeleiders met brede bandgap (WBGS). Hieronder valt ook siliciumcarbide (SiC) dat wordt gebruikt in geavanceerde vermogens- en communicatie-elektronica.

Onderdeel van divisie SCEM

De activiteiten zullen bij Entegris onderdeel gaan uitmaken van de divisie Specialty Chemicals Engineered Materials (SCEM).

“De overname van Basf’s Precision Microchemical-activiteiten voegt technische expertise, intellectueel eigendom en talent toe aan onze brede portefeuille van specialistische chemicaliën,” vertelt Bertrand Loy, president en CEO van Entegris.

“Het zal in het bijzonder ons leiderschap in de CMP-ophangingsmarkt voor ultraharde oppervlaktematerialen uitbreiden en enkele van de snelst groeiende eindmarkten wereldwijd bedienen, waaronder elektrische voertuigen en 5G-communicatie.”

‘Volledig potentieel benutten’

“Onder de paraplu van Entegris zal de Precisie Microchemie-afdeling gepositioneerd zijn om haar volledig potentieel te benutten,” zei Christophe Cazabeau, senior vice president oppervlaktetechniek  Basf.

Basf heeft het portfolio ondergebracht in zes segmenten: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care en Agricultural Solutions. Het concern realiseerde in 2020 een omzet van 59 miljard euro..

Entegris is leverancier van geavanceerde materialen en procesoplossingen voor de halfgeleiderindustrie en andere hoogtechnologische industrieën. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 6.600 werknemers verdeeld over productie-, klantenservice- en/of onderzoeksfaciliteiten in de VS, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Israël, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea en Taiwan.

Eind 2021 afgerond

De overname zal naar verwachting eind 2021 zijn afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven