Ga naar hoofdinhoud

Bandzaag Kasto haalt 3 m bij 3 m

De nieuwe Maxcut van Kasto heeft een zaagbereik van 2 m bij 2 m. En binnenkort komt een uitvoering met een bereik van bijna 3 m x 3 m. Oftewel een gezaagd oppervlak dat naar de negen vierkante meter gaat. Metaal Magazine zag deze bandzaaggigant vorige maand in de nieuwe montagehal van Kasto in Achern/Gamshurst (D).

Kasto levert de Maxcut momenteel in twee uitvoeringen: de A 16 en de A 20 die onlangs gedemonstreerd werd. Het zaagbereik is respectievelijk 1600 mm x 1600 mm en 2000 mm x 2000 mm. Oftewel: de A 20 heeft een zaagdoorsnede van vier vierkante meter. Kasto werkt intussen aan een grotere uitvoering van de Maxcut die een bereik heeft van bijna 3 m bij 3 m.  

 

Kasto bandzaag MaxcutIn Achern/Gamshurst werd de Kasto Maxcut o.a. ingezet voor het zagen van het gereedschapstaal 1.2311 met de afmeting van 1015 mm x 1015 mm. Dit materiaal werd met een snijsnelheid van 25 m/min gezaagd met een bandzaag met de afmetingen 17424 x 100 x 1,6 (lengte x breedte x dikte van zaag in mm met een variabele vertanding van 0,7/1 tand per inch) (foto: Reinold Tomberg, meer foto’s van ons bezoek) 

 

Portaalmachine 

Naast grote plakken materiaal kan de Maxcut ook grote werkstukken zagen als assen, smeedstukken en grote halffabrikaten zoals gereedschapmakers verwerken tot stempels en matrijzen. Kasto heeft de Maxcut gebouwd als een portaalmachine. Een gebruiker kan kiezen uit een vaststaande machinetafel met een bewegende zaag-eenheid of een vaststaand portaal met een bewegend bed. In principe heeft de bandzaag een horizontale positie. Echter, het is mogelijk om de gehele zaag-unit schuin te verstellen. Bijvoorbeeld bij materiaal met wals- of een oxidehuid.

 

Meer over deze machine in ons komend nummer, vraag hier een nummer aan. In ons land wordt Kasto vertegenwooridigd door Van Hoorn Machining in Veldhoven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven