AWL presenteert laserlasexpertise op Lasys 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AWL presenteert laserlasexpertise op Lasys 2016

Van 31 mei tot en met 2 juni is AWL-Techniek aanwezig op de LASYS, de internationale vakbeurs gericht op systeemoplossingen in lasermateriaalbewerking. Tijdens de beurs zal AWL zich richten op twee thema’s: enerzijds komen ontwikkelingen en innovaties op het gebied van laserlassen volop aan bod en anderzijds laat het bedrijf zien hoe het zich focust op globalisering, waarbij het erom gaat klanten wereldwijd te kunnen bedienen en lokaal te ontzorgen.

Met lassen als corebusiness beheerst AWL een breed scala aan lastechnieken. De kennis van het bedrijf ligt in de markten waar hoog volume met veel variaties, kwaliteit en een hoge automatiseringsgraad essentieel zijn. Dankzij jarenlange ervaring en intensieve ontwikkeling heeft het bedrijf de expertise in huis om intelligente lasoplossingen te ontwikkelen voor diverse industriële sectoren. Daarbij heeft AWL met haar specialisatie in gerobotiseerd 3D-laserlassen grote stappen gezet als het gaat om robotnauwkeurigheid. Door eigen onderzoek en ontwikkeling is AWL in staat om succesvol naadvormen die een hoge nauwkeurigheid vereisen –  zoals T-naden en hoeknaden – met industriële robots te realiseren. Het bedrijf heeft dit laserlasproces op industriële schaal succesvol toegepast bij verschillende klanten die hiermee voordelen op het gebied van productkwaliteit en gewichtsbesparing realiseren. Het team van AWL zal deze technieken tezamen met onderwerpen als het laserlassen van aluminium en automatisering van het productieproces toelichten op de stand. Hiermee zal het bedrijf bezoekers uit zowel de automotive- als de algemene metaalverwerkende industrie inzicht bieden in nieuwe toepassingen en mogelijkheden.

Expert forum ‘Lasers in Action’

Wouter Zweers, Technology Manager bij AWL, is één van de sprekers op het Expert Forum ‘Lasers in Action’ op 2 juni in hal 4, stand A51. Van 15.30 – 16.00 uur zal in zijn seminar het onderwerp ‘Laserlassen met industriële robots: praktische voorbeelden van technische en productiviteitsuitdagingen en -oplossingen’ aan bod komen. Dit wordt geïllustreerd en verduidelijkt met onderzoeksresultaten en voorbeelden uit de praktijk.

Globale levering en lokale service

Met vestigingen in Nederland, Tsjechië, China en een strategisch partnerschap met JR Automation in Amerika heeft AWL de afgelopen jaren meerdere wereldwijde projecten weten te realiseren. Het succes van deze projecten bevestigt dat het bedrijf ruimschoots aan de strenge eisen van de groeiende en globaliserende automotive industrie kan voldoen. Met expertise in zowel het ontwerp als de bouw van geautomatiseerde machines en lassystemen kan het bedrijf  haar klanten nu wereldwijd meer en betere lokale steun en service bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven