Ga naar hoofdinhoud

AWK 2014 in het teken van Industrie 4.0

Vorige week tijdens de AWK persconferentie in Aachen (D) werd een beeld gegeven over de toekomst van de productie-industrie. Industrie 4.0 gaat het tijdperk worden van software, sensoren en machines die gecombineerd met elkaar kunnen ‘communiceren’.

Concurrentie uit lagelonenlanden is de reden dat de westelijke landen hun productiemethodes moeten vernieuwen. Het samenvoegen van mens, machine, en communicatie- en informatiesystemen is hierbij het doel. Machines, aandrijvingen en complete fabrieken worden daarbij als een ‘Cyber-Physical System’ met elkaar verbonden en wisselen informatie en technologische kennis met elkaar uit.

AWK 2014 communicerende robots.JPG

Verschillende robotarmen in elkaars bereik wisselen informatie met elkaar uit. Met behulp van GPS weten ze elkaars positie voor een geoptimaliseerd en veilig productieproces. Bekijk voor meer foto’s van de AWK persconferentie onze fotoreportage (foto’s: Tim Wentink)


AWK 2014

Het Aachener Werkzeugmaschinen Kolloquim (AWK) dat op 22 en 23 mei 2014 in Aachen plaatsvindt, zal volledig in het teken staan van Industrie 4.0. Tijdens deze twee dagen worden er meerdere presentaties gegeven over de verschillende aspecten die horen bij deze industriële (r)evolutie. In nummer twee van Metaal Magazine verschijnt een uitgebreider artikel over de AWK en Industrie 4.0. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven