Ga naar hoofdinhoud

Awards ESEF verrassend en veelbelovend

Vast onderdeel van ESEF zijn traditiegetrouw de Engineering Awards, waarmee baanbrekende innovaties binnen de wereld van de toelevering worden onderscheiden. Samenvattende conclusie van de jury: “Ook dit jaar weer een aantal verrassende en veelbelovende inzendingen.”

Een tien man sterke vakjury onder leiding van prof.ir. Arthur Eger van de Universiteit Twente heeft zichover de inzendingen gebogen en in elk van de categorieën drie genomineerden voor de ESEF Engineering Award 2012 geselecteerd. De overige inzenders zijn, mits ze voldeden aan de criteria, beloond met de innovatorstatus. Hieronder een korte beschrijving van de zes genomineerden in de categorieën engineering & design en innovatieve materiaaltoepassingen.

 

Bekijk de video:

 

 

Engineering & design

Tot de genomineerden in de categorie engineering & design hoort onder andere de Fonckel, een fraai vormgegeven LED-verlichtingsarmatuur van Aesthetic Interactions in Eindhoven. Een andere genomineerd idee in deze categorie is het Triaflex spandoekframe dat ontwikkeld is door Garfield Aluminium in Schiedam. Het drietal genomineerden wordt gecompleteerd door de Commonrail diesel injectortrekker. Het idee is ontwikkeld door leraar Jack van de Broek, terwijl Smits Machine Fabriek in Valkenswaard het prototype heeft gebouwd.

 

Innovatief materiaal

In de categorie ‘innovatieve materiaal toepassingen’ heeft de jury de volgende drie inzendingen voorgedragen voor een ESEF Engineering Award. Allereerst de Quinny Yezz buggy cq. wandelwagen voor kinderen tot pakweg een gewicht van 15 kg, een gezamenlijk ontwerp van VDL Parree en Pezy Product Innovation in Sevenum. De tweede nominatie betreft de Sonopuls ultrasoon behandelkop die is ontwikkeld door CHC Product Development in Haarlem. Bij de derde nominatie in de categorie ‘innovatieve materiaal toepassingen’  gaat het om een nieuwe technologie van Heat & Surface Treatment in Eindhoven om de binnenzijde van buizen te voorzien van harde slijtvaste lagen, aangeduid als Inner Diameter Physical Vapor deposition (ID-PDV).

 

Slijpen

Van Eijk Transmissie, een onderdeel van de Van Hoof groep is genomineerd voor ‘Best Supplier’ voor het slijpen van vertandingen uit volmateriaal. Omdat geen speciale tandafwikkelfrezen meer nodig zijn, kan het bedrijf snel op klantenvragen anticiperen.

 

Jury

De vakjury bestond dit jaar uit Prof. A. Eger, Universiteit Twente (juryvoorzitter), H.R. Robertus, Dutch Design, W.J. Jouwsma, Bronkhorst High‐Tech B.V., R. Kousbroek, Koninklijke Metaalunie, E. de Ruijter, Directeur beleid en advies NRK, T.F.J.L. Lenssen, Vereniging voor Produktietechniek, J. Oonk, Freelancer Metaal Magazine, W.E. Pijzel, Nederlandse Orde van Uitvinders, M.J.L. van Tooren, TU Delft, lucht‐ en ruimtevaarttechniek en G. Huizinga, manager technology, innovation, environment and energy, FME‐CWE.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven