Ga naar hoofdinhoud

Award voor studentes Universiteit Twente

Laura van Silfhout (links) en Inge de Jong van de Universiteit Twente (UT) hebben op dinsdag 27 september 2011 de award Beste studenteninitiatief ‘Meer meisjes en vrouwen in bèta/techniek 2011’ ontvangen tijdens een conferentie van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

De studentes Technische Bedrijfskunde en Biomedische Technologie willen meisjes enthousiast maken voor een technische studie op de UT door middel van het organiseren van de High Tech High Tea. Zij ontvingen hun prijs uit handen van Carlien Scheele, directeur Directie Emancipatie Ministerie van OCW. In een ongedwongen sfeer bieden de studentes uit Twente tijdens de High Tech High Tea meisjes uit 4, 5 en 6 vwo de mogelijkheid om te praten met technische studentes.

 

Speeddate

Er staan speeddatesessies gepland waar in korte tijd met veel studentes kan worden gesproken. Op deze manier hopen ze de meisjes uitgebreid inzicht te geven in een technische toekomst. Het doel van de High Tech High Tea is dan ook om meer meisjes te interesseren voor een bèta/technische studie. De volgende High Tech High Tea staat gepland op 6 oktober a.s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven