Award voor Erba Plaatbewerking • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Award voor Erba Plaatbewerking

Erba Plaatbewerking, toeleverancier voor plaatwerkdelen uit Veenendaal, is tijdens het Business Event Veenendaal verkozen tot ondernemer van het jaar. Erwin van Soest van Erba Plaatbewerking ontving deze regionale Award in de categorie jonge ondernemers. Van Soest startte in 2006 onder de naam Erba Plaatbewerking met toelevering van plaatwerkdelen voor de machine- en apparatenbouwbedrijven

Het idee van Erwin van Soest van Erba Plaatbewerking was de productie van plaatuitslagen volledig te automatiseren, om zijn klanten korte levertijden en een concurrerende prijs te kunnen bieden. Daarvoor investeerde van Soest in twee Amada lasersnijmachines gekoppeld aan een 741 posities tellend voorraad magazijn van waaruit plaatuitslagen, volautomatisch binnen enkele minuten kunnen worden gesneden. Op de foto Erwin van Soest van Erba Plaatbewerking (links) en Marco Verloop (wethouder Economische Zaken, Veenendaal, Foto: Hans Verhorst – VeenendaalseKrant.nl / BDU)

 

24 uur per dag 

Zijn concept sloeg aan, want ondanks de crisis had Erba Plaatbewerking het systeem 24 uur per dag vol bezet. Investeringsplannen voor een derde lasernsijmachine, gaven de jury de doorslag de Award toe te kennen aan Erba Plaatbewerking. “Zelfs in deze economisch onzekere tijden heeft Van Soest geïnvesteerd in een derde lasersnijmachine en dat tekent zijn vertrouwen in de toekomst, aldus het juryrapport van het Business Event Veenendaal.

 

Derde machine

Inmiddels werkt het bedrijf met vijftien medewerkers en biedt Erba ook zetwerk als aanvullende bewerking aan. Met de investering in de derde lasersnijmachine (een Amada F1) wil van Soest zowel de capaciteit uitbreiden, als ook de korte levertijden naar zijn klanten kunnen blijven garanderen. Hieronder een video van de Amada F1:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven