Agv's in metaalbewerking Heinrich Georg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Agv’s in metaalbewerking Heinrich Georg

HIT move-e-star.

Machinefabriek Heinrich Georg, Hafen- und Industrietechnik, en zusterbedrijf HIT Machine Technology hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het gebruik van agv’s (automated guided vehicles) oftewel autonome low-floor transporttrucks. De low-floor HIT’s move-e-star-transportplatformen kunnen in de toekomst worden gebruikt voor intern transport van en naar de Georg-productielocaties.

In samenwerking met HIT kan Georg nu een oplossing bieden die voldoet aan de vraag van digitalisering en netwerken van de productieprocessen. De autonome move-e-star low-floor transportplatformen van HIT dragen ladingen tussen twee en 120 ton, bijvoorbeeld spoelen of stapels van transformatorplaten in de productiehallen. Het voertuig schuift onder de lading die op rekken staat, breng deze autonoom navigerend naar de gewenste plek en zet de lading weer neer.

Uiterst wendbaar

Het hart van de agv bestaat uit de aandrijfassen, waarin de tractieaandrijving, de besturing en het hefsysteem zijn geïntegreerd. Dit maakt de move-e-star uiterst wendbaar. Het platform kan vrij bewegen over de vloer waarbij ze in de lengterichting, voor of achteruit of schuin of een hoek bewegen en ‘on a table’. Het transportplatform kan zelfs in krappe ruimtes of rijstroken veilig manoeuvreren. Met de dynamische niveaucompensatie vormen drempels geen probleem.

Andreas Thölke, managing director van HIT Machine Technology legt uit hoe de platformen autonoom navigeren: “Het platform oriënteert zichzelf met behulp van laserscanners in de productiehal. Het brengt de huidige omgevingsomstandigheden in kaart en bepaalt de optimale route. We noemen dit ‘natuurlijke navigatie’. De transportplatformen hebben geen rails of draden nodig die in de grond zijn gelegd, en stellen ook geen hoge eisen aan de gelijkmatigheid van de vloer van de hal.”

In samenwerking met Georg levert HIT de voertuigen, de automatiseringstechnologie en de interfaces om connectie te maken met het besturingssysteem van de gebruiker. Dit systeem geeft de transportaanvragen uit en ontvangt een bericht als de taak is voltooid.

Grote flexibiliteit

Bernd Peter Schmidt, hoofd van Transformers bij Georg, ziet aanzienlijke voordelen in autonoom transport: “Bij onze klanten hebben kranen in de fabrieken gewoonlijk een breed scala aan taken om uit te voeren en ze worden vaak op volle capaciteit gebruikt. De industriële trucks zorgen voor een hoge mate van flexibiliteit, omdat ze autonoom werken. En omdat ze optimaal bestuurd worden door software zijn ze en niet gebonden aan andere transportmiddelen. Bovendien zijn ze ideaal voor het achteraf inbouwen in bestaande installaties, omdat er geen speciale constructieve maatregelen nodig zijn, zoals de installatie van railgeleidingen.” Met de move-e-star zet Georg een nieuwe stap naar digitalisering. De nieuwe transportplatforms kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in digitaal genetwerkte omgevingen en maken de weg vrij voor Industry 4.0.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven