Automatiseringsoplossingen Hermle op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatiseringsoplossingen Hermle op EMO

Bewerking van een drijfwerkbehuizing op een C42 U MT (mill-turn) (foto's: Hermle).

Met zes machines, waarvan vier op de eigen beursstand presenteert Hermle zich op de EMO 2019 onder het motto ‘Smart Technologies Driving Tomorrow’s Production’. De vier machinemodellen op de Hermle-stand staan voor het productgamma van Hermle. Aangevuld worden deze door een speciale show ‘Digitale bouwstenen’, waarin de drie domeinen ‘Digital Production’, ‘Digital Operation’ en ‘Digital Service’ gepresenteerd worden.

Deze vormen het fundament voor intelligent orderbeheer, transparante productieprocessen, slimme machinetuning, papierloze productie en doordachte technologiecycli, allemaal bouwstenen voor de weg naar de Smart Factory en Industrie 4.0. Eenvoudigere bediening en beter gebruik van het touchbeeldscherm garandeert Hermle door zijn individueel configureerbaar home-beeldscherm en de nieuwe navigatorinterface. Met umati van de nieuwe interface, geïntroduceerd door VDW, is Hermle tijdens de EMO eveneens gekoppeld en wordt de verbinding met een C 32 U dynamic getoond. Ook de sectie Generatief produceren, met componenten die met MPA-technologie werden vervaardigd, heeft zijn eigen afdeling op de 560 m2 grote beursstand.

Frezen en draaien

De C 42 U MT dynamic uit de High-Performance-Line bouwreeks combineert de technologieën frezen en draaien. De productie van een drijfwerkbehuizing uit 1.2312 voor de lucht- en ruimtevaarttechniek met een Ø van 600 mm demonstreert de technologieën in een opspanning. Ook trochoïdaal draaien wordt hier toegepast en toont de enorme voordelen van de beide procedures in een bewerking.

Spindelvermogen

Met de C 32 U dynamic presenteert Hermle een bijkomend 5-assig bewerkingscentrum uit de High-Performance-Line-bouwreeks. Hier staat het spindelvermogen centraal. Dit vermogen wordt aanschouwelijk met een demobewerking ‘zware verspaning’ gedemonstreerd. Bij toerentallen tot 15.000 1/min, een vermogen van 42 kW en een koppel van 148 NM toont de spindel in combinatie met de heel stijve constructie van de C 32 in mineraalgiettechnologie wat met intelligente freesstrategieën in combinatie met de modernste werktuigtechniek frezen mogelijk is.

De sectie Automatisering, die bij Hermle momenteel een aandeel van circa 30% van de geleverde machines bedraagt, groeit permanent. De prognose voor de volgende jaren is een stijging tot 50% van de machineleveringen met automatisering.

Het handlingsysteem HS flex is aangepast aan een hoogwaardige 5-assen bewerkingscentrum C 400 uit de Performance-Line bouwreeks. De HS flex kan modulair met meerdere opslagmodules en met een bijkomende uitbreiding tot het multipalletsysteem worden uitgerust. Gecombineerd met het Hermle Automation-Control-System (HACS) geeft HS flex nog meer flexibiliteit en bedieningsgemak.

Opslagoplossingen

Het compacte en modulaire robotsysteem RS 05-2 heeft een opstelvlak van slechts 2 m2. Veel knowhow werd hier in de verschillende opslagoplossingen voor de bevoorrading van de onbewerkte stukken gestoken. Zo beschikken de eindverbruikers van de enkele matrijshouder, via een Kanban-opslag en een ladenopslag tot de palletopslag over een hele waaier aan uiteenlopende mogelijkheden. De RS 05-2 kan aan vijf verschillende machinemodellen van Hermle worden aangepast en vindt vooral afnemers in de medische en fijne techniek.

Een ander machinemodel van de Performance-Line bouwserie, de Hermle C 650, staat bij de gereedschapsfabrikant YG-1 – live in de hal 3, stand H06. Ook de gereedschapsfabrikant EmugeFranken kiest bij de presentatie van zijn gereedschappen voor een Hermle C 42 U dynamic uit de High-Performance-Line bouwserie – live in de hal 4, stand F16.

Hermle’s eigen stand is te vinden in hal 12, stand C36.

Zie ook:

Dossier EMO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven