Automatisering voor lasersnijders • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisering voor lasersnijders

TAS- systeem met dubbele toren en ontlaadtafel (foto: LVD).

LVD komt met MOVit, een uitgebreid gamma aan automatiseringssystemen voor lasersnijmachines. Het gaat onder meer om de nieuwe TAS (Tower Automation System) en WAS (Warehouse Automation System) voor LVD Phoenix- en Electra-lasersnijmachines. MOVit-systemen omvatten daarnaast de Compact Tower (CT-L), Flexible Automation (FA-L) en Load-Assist (LA).

Tower Automation System

MOVit TAS is een opslagsysteem met enkelvoudige of dubbele toren, dat in maximaal 2 lasersnijmachines kan worden geïntegreerd. Dit torensysteem biedt 16 verschillende configuratiemogelijkheden voor 3015-, 4020- en 6020-lasermachineformaten.

Warehouse Automation System

MOVit WAS biedt een aangepast aantal torens, minimaal 3, in enkele of dubbele rijconfiguraties. Elke pallet heeft een draagvermogen van 3 of 5 ton en een stapelhoogte van 90 mm. Meerdere lasersnijmachines kunnen op het systeem worden aangesloten met behulp van geïntegreerde laad- en ontlaadapparatuur.

Uitvoerstations

Aan het WAS-systeem kunnen uitvoerstations worden toegevoegd om de gesneden platen naar een sorteerzone te verplaatsen of gesorteerde onderdelen verder door te voeren naar andere machines, zoals afkantpersen. WAS is beschikbaar voor de 3015- en 4020-formaten van lasermachines.

Rechtsteeks ontladen

Zowel TAS als WAS bieden de mogelijkheid om rechtstreeks op de machine(s) te ontladen. Gesneden platen worden ontladen op een derde tafel, waar de onderdelen worden gesorteerd en worden voorbereid voor verdere bewerking.

Flexibele configuratie

“Onze automatiseringssystemen beschikken over uiterst flexibele configuratiemogelijkheden”, stelt LVD. Ze zijn ontworpen om de materiaalstroom constant te houden, de productie ononderbroken te laten verlopen en de platen en onderdelen efficiënt te ordenen.

Manloos produceren

De standaard TAS- en WAS-configuraties maken een volledig manloze productie mogelijk. Dit omdat de afgewerkte platen naar beschikbare opslagruimtes worden verplaatst.

De LVD Group www.lvdgroup.com produceert plaatbewerkingsmachines; lasersnijsystemen, ponsmachines, kantbanken, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de Cadman software suite. De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven