Automatisering tijdens Mazak Open House • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisering tijdens Mazak Open House

Automatisering wordt een belangrijk thema tijdens de Open House van Mazak in Leuven. Niet alleen bij de Mazak-machines zelf maar ook bij oplossingen van en met partners, als BMO en Robojob. Hierdoor komt 24/7 productie voor een grotere groep bedrijven als reële optie in beeld.

BMO zal in Leuven een Platinum 50 koppelen aan een Mazak Variaxis J600 met gereedschapsmagazijn. Hierdoor kunnen meerdere verschillende series producten door elkaar heen en zonder tussenkomst van een operator geautomatiseerd worden.

BMO Platinum 50 bij een Mazak Variaxis J600.

Door de 16 palletposities kan de robot meerdere spanmiddelen in de machine plaatsen zodat de Variaxis onbemand meerdere productformaten kan bewerken.

“De voordelen van de automatisering komen het beste tot hun recht bij het automatiseren van vele kleine productseries”, stelt BMO. “De functionaliteit programma nummerselectie maakt het mogelijk om verschillende jobs achter elkaar af te handelen.”

Separated Turn-Assist

Robojob toont voor het eerst in de Benelux een Turn-Assist 270s (‘separated’ opstelling) die is gekoppeld aan een Mazak Integrex J 200. Deze separated versie is, in tegenstelling tot de integrated versie, niet verplaatsbaar, maar biedt flexibiliteit door de manier van opstellen.

Robojob Turn-Assist 270s.

De aan- en afvoer, robot met bedieningsconsole en veiligheidssystemen zijn separaat opgebouwd en fysiek van elkaar gescheiden. Dat maakt dat de toegang tot bijvoorbeeld het gereedschapsmagazijn niet geblokkeerd wordt, maar goed toegankelijk blijft.

De Turn-Assist 270, voor het eerst voorgesteld op de AMB in september, heeft meer ruimte dan de 200. Dat geldt niet alleen voor het aantal werkstukken, maar ook voor de grootte van de werkstukken. Hier zijn werkstukken te automatiseren tot Ø 270 mm. De Integrex j-200S multi-taskmachine van Mazak is het instapmodel van het Integrex-programma.

Benelux-primeur Mazak

Mazak Variaxis i-300 AWC.

Mazak zelf brengt verder op de Open House de Variaxis i-300 AWC, als primeur voor de Benelux. Dit is een compact simultaan 5-assig bewerkingscentrum met Auto Work Changer en een groot gereedschapsmagazijn. De belading van 32 of 40 pallets geschiedt hierbij via de HSK100-houder. Mazak noemt het een ideaal concept voor ‘high mix, low volume’.

Bovendien toont Mazak de Optiplex 3015 DDL (Direct Diode Laser), een eigen Mazak-ontwikkeling. Thema van het Open Huis, op 27, 28 en 29 november in Leuven, is 99 jaar evolutie.

Mazak Open House

Meer info en inschrijven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven