Automatisering enkelstuks door Valk Welding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisering enkelstuks door Valk Welding

De 3D Free Shape Welding Solution van Valk Welding is een softwarematige oplossing, die het mogelijk maakt programma’s voor de lasrobot automatisch te genereren, inclusief de juiste lasparameters en toortshoeken. Dit maakt inzet van robot-automatisering mogelijk voor enkelstuks productie, zonder tussenkomst van een programmeur.

Een CMRS applicatie zorgt ervoor dat alle geometrische data uit de CAD bestanden in een Automatic Program Generator worden omgezet in programma’s voor de lasrobots. De software herkent bovendien welk type product het betreft en berekent daarvoor de optimale routing. Mocht er, door het vrije vorm van het buigproces, toch een botsing optreden bij de uitgerekende programma’s, dan signaleert de software dit en komt automatisch met een oplossing, die wel botsingsvrij is.

 

Valk Welding 3D Free shape welding

Volgens Valk Welding vervangt een lasrobot met de 3D Free Shape Welding Solution drie handlassers en wordt er bovendien met een constantere kwaliteit gelast (foto’s: Valk Welding)

 

Voordelen van de 3D Free Shape Welding Solution van Valk Welding zijn onder meer geen offline/online programmeertijdverlies door specialist, een minimale machinebreuk door automatische controle van de programma’s en minimale machine omsteltijd door multifunctionele mal en programmaselectie tijdens productie.

 

3D Free Shape Welding Solution wordt inmiddels met succes toegepast bij Thyssen Krupp Encasa, fabrikant van trapliften. De fabrikant zet de 3D Free Shape Welding Solution in om drie dimensionaal gebogen raildelen voor trapliften volledig automatisch op klantspecificatie in seriegrootte 1 te produceren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven