Automatisering bij DMG in actie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisering bij DMG in actie

Tijdens de huisshow van DMG in Pfronten (D) die midden februari plaatsvond, was een aparte hoek ingericht voor DMG Automation. Deze bedrijfstak richt zich volledig op de automatisering van de DMG bewerkingsmachines.

“De klant denkt niet in machines, maar in component georiënteerde procesketens,” legt Dr. Jürgen Walz, directeur van de DMG draaibanken en verantwoordelijk voor DMG Automation. “In al onze projecten gaat het om de bedieningstijden en de ombouwtijden te reduceren. Daardoor gaat de bedrijfsuren van de machine omhoog, die de kosten van de automatisering moeten compenseren.

 

Automatisering bij DMG

Het spectrum automatiseringsoplossingen gaat bij DMG van mechanische en pneumatische toevoersystemen tot en met beladingsunits met zes- en zevenassige robots 

 

Was enkele jaren gelden automatisering nog alleen rendabel bij grote series, tegenwoordig bieden de mensen van DMG Automation ook al rendabele oplossingen voor kleine tot middelgrote series. En dat kan bij nieuwe machines of om het automatiseren van het reeds aanwezige machinepark.

 

DMG Automation biedt diverse gestandaardiseerde automatiseringsunits voor diverse machines, maar kan ook klantspecifieke oplossingen ontwikkelingen. Het DMG-spectrum gaat van automatische palletwisselaars met vier tot 30 posities tot complete bewerkingscentra met pallet- en werkstukhandling middels portaalladers en robots. De complexere automatiseringsoplossingen kunnen meten, ontbramen, wassen, markeren, stapelen en sorteren. DMG Benelux is gevestigd in Veenendaal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven