Nieuws

Het lasersnijcentrum Trumatic L3050 en de automatische platenwisselaar LiftMaster store van Trumpf (geleverd door Möller Metaal uit Hengelo), maken bij Disselhorst in Raalte deel uit van een bijzonder logistiek concept. Hiermee is het mogelijk om een compleet weekend onbemand te produceren terwijl de producten bovendien worden gesorteerd.

Bij Disselhorst in Raalte worden producten en halffabrikaten van plaatmateriaal gemaakt. Bennie Linthorst, bedrijfsleider bij Disselhorst Metaal: “Omdat in de Nederlandse maakindustrie in de metaal de prijzen steeds meer onder druk komen te staan, is de enige mogelijkheid om te kunnen overleven: automatiseren. We zijn hier al een aantal jaar geleden mee begonnen door onder meer een speciaal logistiek concept op te zetten.” Het concept waar Linthorst op doelt, betreft een magazijn van ruim 30 m lang, dat midden in de machinehal staat opgesteld. Hierin worden zowel onbewerkt plaatmateriaal als bewerkte producten opgeslagen. Omdat de oude lasersnijmachine aan vervanging toe was, ging Disselhorst tevens op zoek naar een nieuw exemplaar. Uiteindelijk viel de keuze op de Trumatic L3050 met TLF 6000 W laser van Trumpf. De TLF 6000 laser is toegerust voor het behalen van snijsnelheden tot 40 m/min in dun plaatmateriaal en 25 mm/min in roestvast staal. De CO2-laser is verder bijzonder omdat de nozzles automatisch kunnen worden gewisseld. Dit is vooral bij onbemand produceren een voordeel. De koppeling tussen de machine en het magazijn wordt gevormd door de LiftMaster store. Dit modulaire automatiseringssysteem voor 2D-lasersnijinstallaties kan platen van 3000 x 1500 mm verwerken én biedt de mogelijkheid tot de sortering van de producten.

Binnenkort in Metaal Magazine meer informatie over de onbemande productie bij Disselhorst te Raalte.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven