Automatische vacuümbelading bij Mefion • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatische vacuümbelading bij Mefion

GF AgieCharmilles levert deze week een Mikron HPM 600 HD met Erowa ERS robot aan Mefion in Ommen. Opvallend is de automatisering met een volautomatische vacuümbelading. Op de nieuwe Mikron worden alumiunium producten gefreesd.

De nieuwe AgieCharmilles Mikron HPM 600 HD van Mefion heeft een maximaal spiltoerental van 20.000 omw/min met een vermogen van 40 kW en en een koppel van 84 Nm bij 4450 omw/min. De machine heeft een 60-voudige wisselaar met een gereedschapwissel binnen 2 seconden.

 

Vacuümbelading

De  Erowa ERS robot heeft een laadstation waar een pallet met werkstuk met behulp van vacuüm wordt gespannen. De robotarm neemt het vacuüm over en plaatst de pallet met werkstuk in een magazijn die vervolgens het vacuüm overneemt. De robotarm neemt het vacuüm weer over als het werkstuk in de machine beladen wordt. Tijdens de belading neemt de machine het vacuüm weer over. Dit alles is een complex geheel, maar al eerder gerealiseerd bij de XYcarb in Helmond voor grafietfrezen. Bij Mefion worden complexe aluminium producten gefreesd en door het vacuüm spanningsvrij gefixeerd. De video toont de HPM 600 HD van GF Agie Charmilles in actie:

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven