Automatisch management voor koelmiddel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisch management voor koelmiddel

Oude Reimer komt met de Coolant Box. Dit is een systeem met highend meetapparatuur, voor het automatisch mengen en onderhouden van koelmiddelen voor bewerkingsmachines. De Coolant Box meet, mengt en vult meerdere machines tegelijk met koelsmeermiddel.

Het managementsysteem mengt het koelmiddel automatisch en nauwkeurig. Ook zorgt het voor een optimale filtratie van koelsmeermiddel en afscheiding van zwerfolie, en maakt dat tot 25% minder koelmiddel verbruikt wordt.

700 liter per uur

Per uur wordt 700 liter in circulatie gebracht. Dit voorkomt bacteriegroei in de leidingen. Zo zorgt de Coolant Box voor een schone werkomgeving voor operator en machine.

Elke tank heeft verder een niveausensor om de aanvulling te bewaken. Als optie kan de concentratie, pH-waarde, temperatuur en geleidbaarheid van het koelmiddel uitgebreid worden gemonitord.

Digitale gegevensuitwisseling

Ook is onderling een digitale gegevensuitwisseling mogelijk met andere systemen, wat past in de smart maakindustrie (Industrie 4.0) met automatiseren, digitaliseren en data-verbinden, stelt Oude Reimer. 

De Coolant Box heeft als basis een stroomaansluiting van 230 V nodig, evenals watervoorziening, een retourleiding bij elk bewerkingscentrum en perslucht.

Standaard tot 6 machines

Standaard is de Coolant Box geschikt voor het beheren van koelsmeermiddelen voor maximaal 6 bewerkingsmachines. Maar meer machines zijn mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven