Automatisch inductieharden bij Sabo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisch inductieharden bij Sabo

Tijdens de beurs Surface 2010, die vorige week gehouden werd in de Brabanthallen in Den Bosch, trok een geautomatiseerde inductiecel de aandacht op de stand van Sabo Boxtel.

De volautomatische inductiecel, bestaat uit een industriële robot met aangepaste grijper, een magazijn voor de producten en een inductie hardingsmachine. De robot pakt een asje uit het magazijn en plaatst deze op een voorgedefinieerde positie in de inductiering. De as wordt dan alleen op die plaats gehard, bijvoorbeeld op de plek waar later lagers komen. De robot past daarna de positie aan, net zolang tot alle posities op die as gehard zijn. Daarna gaat het gerede product terug naar het magazijn en pakt de robot een volgend product.

 

WWA inductiecel bij Sabo Boxtel

De volautomatische inductiecel van Sabo Boxtel (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de beurs Surface 2010, zie het digitale fotoalbum van Metaal Magazine)

 

Zelf ontwikkeld

De opstelling is door Sabo Boxtel zelf ontwikkeld, RF Heating Consult (vertegenwoordiging van Himmelwerk in Nederland en België) heeft de inductiegenerator met coil via Himmelwerk gratis ter beschikking gesteld. WWA heeft de programmering van de robot verzorgd. Sabo Boxtel is specialist in de combinatie van verspanen en inductieharden. Voor het draaien, frezen, boren en slijpen van onder meer van zuigerstangen, assen en bussen, heeft het bedrijf een capaciteit van maximaal 10 ton en een maximale lengte van 2,70 m. Daarnaast beschikt het bedrijf over diverse inductiegeneratoren, een ontlaatoven en een gloeioven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven