Automatisch draaifrezen met Traub • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Automatisch draaifrezen met Traub

Traub presenteerde op de afgelopen EMO Hannover 2011 voor kort- en langdraai-bewerkingen het model TNL32(P). Kenmerkend zijn een grote bewerkingsruimte, revolvers met tien posities en de zogeheten ‘Dual Drive’. Dit is een revolver die met twee geïntegreerde tandwieltransmissies de neventijden aanzienlijk verkort.

De nieuwe Traub TNL 32(P) CNC-gestuurde machine voor kort- en langdraaien is gebaseerd op TNL 18 familie. Maximale stangdoorlaat bedraagt 32 mm. Het vraagt slechts enkele stappen om de machine om te schakelen van de langdraaimodus met geleidebus-inrichting naar het draaien met een vaste opspanning als standaard kortdraai-machine met een vaste spilkop. Lees meer in het bijgevoegde persbericht:

 

docx bestand  TRAUB TNL 32PBTekst

 

TNL32(P) width =

De TNL32 draaibank voor kort- en langdraaien zoals getoond op de Metav 2012 in Düsseldorf. Laagland uit Dordrecht brengt deze machine op de Nederlandse markt (foto: Reinold Tomberg)

 

Y door interpolatie X/C/H

Bij simultane bewerking met meervoudige gereedschappen worden tot drie gereedschappen simultaan ingezet op twee spillen. Anders dan bij de TNL32 wordt bij de TNL32P de Y-asbeweging van de bovenste revolver door interpolatie van de assen X/C/H beïnvloed. Freescontouren  kunnen echter door invoering van waarden in het X/Y/Z-coördinatensysteem worden gecreëerd. Betrouwbaar excentrisch as-parallel boren is  mogelijk met deze methode. Een zwenkbare tegenspil is gemonteerd op een X/Y/Z-kruisslede die tevens de onderste gereedschaprevolver draagt.

 

Traub width =

Simultane bewerking met drie gereedschappen (foto: Traub)

 

Opbouw width =

De opbouw van de De TNL32 draaibank, zie ook de video hieronder:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven