Ga naar hoofdinhoud

Audit brengt koelsmeersysteem in kaart

Om de gewenste bewerkingskwaliteit te verkrijgen is het belangrijk de juiste hoeveelheid koelsmeermiddelen tijdens het verspanen te gebruiken. Door het uitvoeren van een audit op basis van het Grindaix concept, is het mogelijk de knelpunten bloot te leggen en bijbehorende maatregelen te nemen.

Vertegenwoordiger in geheel Europa Innogrind uit Helmond rondt momenteel  de eerste pilots bij slijpmachines af. Het idee om zogenaamde audits uit te voeren aan koelsmeermiddelsystemen stamt van het bedrijf Grindaix dat gevestigd is op het terrein van de universiteit van Aken (D). Zie ook de video aan het einde van dit bericht.

 

350 width =

Jos van Langh van Innogrind bezig met een audit bij één van zijn klanten (foto’s: Innogrind)

 

Besparingspotentieel

In de praktijk blijkt het besparingspotentieel op het vlak van koelsmeermiddelen bij een groot aantal bedrijven namelijk aanzienlijk te zijn. Bedrijven zijn zich er wat dat betreft onvoldoende van bewust dat koelsmeermiddelen 7% – 14% van de productiekosten uitmaken. Bovendien ontdekten de wetenschappers dat een inefficiënt koelsysteem een belangrijke oorzaak is van een onnodig grote emissie én het optreden van slijpbrand bij -bewerkingen. In een komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de auduts voor koelsmeermiddelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven