Audi kiest voor kunststof veren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Audi kiest voor kunststof veren

De kunststof veren die Audi in de Ultra-modellen gebruikt zijn 40 % lichter dan de stalen variant (foto: Audi)

Vanaf dit najaar voert Audi de Ultra-modellen uit  met veren van GFRP (Glass Fiber Reinforced Polymer – met glasvezel versterkte kunststof). De veren zijn  40% lichter dan stalen veren.

De veren van glasvezel versterkte kunststof zijn samen met een toeleverancier ontwikkeld. De draad van veren is dikker dan van stalen veren en de totale diameter is iets groter. Ook de lichtgroene kleur is een opvallend kenmerk. Het verschil met stalen veren is echter het gewicht. De nieuwe veer die wordt gebruikt in een model uit de hogere middenklasse weegt circa 1,6 kg tegen 2,7 kg voor een stalen veer. Ofwel: een verschil van ongeveer 40%. Vier GFRP-veren zorgen voor een totale gewichtsbesparing van ruwweg 4,4 kg. Dit leidt tot een preciezer weggedrag en een vermindering van trillingen. GFRP-veren kunnen afgestemd  worden op specifieke modellen en vereisten. Ze zijn ongevoelig voor corrosie en bestand tegen chemische materialen zoals wielreinigingsmiddelen. Bovendien is voor de productie van deze veren aanzienlijk minder energie nodig dan voor de fabricage van stalen veren. De kern van de kunststof veer bestaat uit in elkaar gedraaide glasvezels die met epoxy zijn geïmpregneerd. Een speciale machine omwikkelt deze kern met een doorsnee van slechts enkele millimeters met extra vezels. Dit gebeurt afwisselend onder hoeken van plus en min 45 graden ten opzichte van de lengteas. Zo ontstaan lagen die elkaar optimaal ondersteunen. Dit leidt weer tot een optimaal absorptievermogen. De laatste stap in het productieproces is verhitting in een oven bij een temperatuur van meer dan 100 graden Celsius.

Eén reactie op “Audi kiest voor kunststof veren

  • Interessant! Volgens mij is het grootste voordeel ervan is dat kunststof verven lichter dan die van metaal zijn en 40% is een serieus verschil! Ook is het goed dat zij ongevoelig voor corrosie zijn en dat betekent dat een auto langer en veiliger zal rijden. Ik wil een nieuwe auto kopen en misschien zal ik voor zo’n model gaan. Ook ben ik blij dat een vooruitgang in kunststof productie verder gaat en we meer en meer kwalitatieve productie krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven