Atlas Copco controleert bij DB schroefverbindingen ICE • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco controleert bij DB schroefverbindingen ICE

De kabelloze accumoeraanzetter Tensor STB kan ook documenteren, net als zijn broertje Tensor ST met kabel. Het accugereedschap biedt nog meer flexibilitei (foto's: Atlas Copco Tools)

Bij montagewerkzaamheden aan de onderstellen van hun treinen staat bij DB Fernverkehr AG veiligheid op de eerste plaats. Volgens het vier-ogen-principe moeten werkzaamheden altijd door twee monteurs worden uitgevoerd, bijvoorbeeld om te controleren of de schroefverbinding met het vereiste koppel is vastgedraaid.

Op de locatie Frankfurt am Main worden dagelijks, vooral’s nachts, treinstellen van de ICE 3 en de ICE T gecontroleerd. De Deutsche Bahn maakt gebruik van zes Tool-Stations van Atlas Copco Tools. Met schroevendraaiers en een elektronische momentsleutel met accu, allemaal met een documentatiesysteem, worden veel werkzaamheden aan het onderstel uitgevoerd.

2 T1173_05_Atlas_Copco_Tools_DB_Tool_Station
Een belangrijk voordeel van het Tool-Station is de geïntegreerde werkbegeleiding. Ze loopt stap voor stap door de aanhaalprocedure en toont, makkelijk herkenbaar, de vordering van de werkzaamheden Bovendien worden de concrete aanhaalwaarden opgeslagen. Voor een eenduidige toewijzing, geeft de medewerker van tevoren trein- en coupénummer van de betreffende as en treinzijde aan. Alle waarden worden op een server opsgeslagen en ter documentatie geprint.

Voor het ultrasoononderzoek worden onderdelen gedemonteerd. Eerst het lagerdeksel dan diverse montageonderdelen zoals de slijpschijf die zorgt voor de stroomtoevoer naar de rail en ten slotte de drukplaat die het lager fixeert.  Na de controle wordt gemonteerd in omgekeerde volgorde. Lees hieronder meer in het bijgevoegde artikel van Atlas Copco Tools:

– Atlas_Copco_Tools_DB_ICE_Tools_

Een ICE 3 is ongeveer 200 m lang. Daarom is mobiliteit ook voor de schroeftechniek bij onderhoudswerkzaamheden verplicht. Op de locatie Frankfurt am Main gebruikt Deutsche Bahn de mobiele schroefstations van het type Tool-Station van Atlas Copco Tools. Het grote voordeel: voor de procesveilige montage is alles "aan boord", inclusief de door software ondersteunde begeleiding
Een ICE 3 is ongeveer 200 m lang. Daarom is mobiliteit ook voor de schroeftechniek bij onderhoudswerkzaamheden verplicht. Op de locatie Frankfurt am Main gebruikt Deutsche Bahn de mobiele schroefstations van het type Tool-Station van Atlas Copco Tools. Het grote voordeel: voor de procesveilige montage is alles “aan boord”, inclusief de door software ondersteunde begeleiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven