Atlas Copco benadrukt energiebesparing • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Atlas Copco benadrukt energiebesparing

Atlas Copco introduceert de ‘Carbon Zero’-serie compressoren. Watergekoelde, olievrije luchtcompressoren met een geïntegreerde energieterugwinningsunit. Een doorbraak volgens Atlas Copco op het gebied van energie-efficiënt werken.

Onder het thema ‘Zuinig met energie’ hield Atlas Copco op 24 september een bijeenkomst voor pers en klanten in het nieuwe hoofdkantoor in Zwijndrecht. Centraal stonden de producten van Atlas Copco, waaronder de nieuwe ‘carbon-zero’ serie watergekoelde, olievrije luchtcompressoren met geïntegreerd energie-terugwinningssysteem. Daarnaast kon iedereen die dat wilde een ritje maken in de Airpod, zie de foto’s. Dit is een stadsauto die rijdt op perslucht.

 

Toepassingen

Hoewel persluchtsystemen gemiddeld ongeveer 10% uitmaken van het elektriciteitsverbruik in de industrie, kan dit voor een individueel bedrijf oplopen tot wel 40%. Voldoende reden voor Atlas Copco om zich al jaren bezig te houden met de ontwikkeling van innovatieve persluchtoplossingen. Tijdens de persconferentie presenteerde Atlas Copco voorbeelden van interessante compressortoepassingen bij Lassie in Wormer, Royal FrieslandCampina in Maasdam, een interessant artikel van Prof.dr.ir. G. Hirs over energie, het testen van de Airpod bij Air France KLM Groep en hun eigen visie over energiebesparingen. Zie de vijf bijlagen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven