Assmann installeert grote Ingersoll zinkvonkmachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Assmann installeert grote Ingersoll zinkvonkmachine

Nobby Assmann bereidt het zinkvonken voor van een groot werkstuk op de Ingersoll Gantry 800 (foto: Assman Verspaningstechniek)

Sinds kort beschikt Assmann Verspaningstechniek uit Zevenbergen over een grote zinkvonkmachine. De Ingersoll Gantry 800 is de zesde vonkverspaningsmachines van het bedrijf en heeft een slag van 850 mm x 550 mm x 450 mm (XxYxZ). Directeur Peet Assmann: “We zochten al langer een zinkvonkmachine om ook grote werkstukken voor onze klanten te bewerken.” Volgens Assmann is de machine niet alleen geschikt voor grote werkstukken. “Als we op de grote machinetafel meerdere kleine werkstukken opspannen, draait de machine lang onbemand.”

“We zinkvonken alles behálve matrijzen. Je kunt zo veel moois maken met vonkverspanen: je bent niet gebonden aan een beitel of frees. Je kunt gehard staal en andere lastig te verspanen materialen bewerken; je werkstuk en elektrode worden nauwelijks mechanisch belast en toleranties zijn van slijpkwaliteit.”; vertelt zoon en mede-directeur Nobby Assmann enthousiast. De benodigde zinkvonkelektrodes maakt Assmann in de eigen fijnmechanische werkplaats.

Assman Verspaningstechniek

Assmann Verspaningstechniek is sinds 1985 een toeleverancier van fijnmechanische onderdelen. Daarnaast voert het bedrijf deelbewerkingen uit voor klanten uit heel Nederland en Vlaanderen. Het bedrijf houdt zich bezig met draadvonken, zinkvonken, vonkboren, honen, leppen, rondslijpen en vlakslijpen. De meetkamer beschikt onder meer over een CNC-meetmachine en een CNC-rondheidsmeter. De meetkamer meet behalve de eigen productie – in opdracht – ook producten van andere bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven