Assmann breidt meetkamer uit met rondheidsmeter • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Assmann breidt meetkamer uit met rondheidsmeter

Met een rondheidsmeter kan Assmann Verspaningstechniek rondheid, cilindriciteit en concentriciteit nauwkeurig meten (foto: Assmann)

Assmann Verspaningstechniek te Zevenbergen heeft onlangs de meetkamer uitgebreid met een rondheidsmeter. Deze wordt ingezet bij het meten van vorm- en plaatstoleranties van ronde producten. Rondheid en cilindriciteit, maar ook slag en concentriciteit kunnen nauwkeurig gemeten worden. De rondheidsmeter wordt door Assmann ingezet om producten te controleren na CNC-draaien, kotteren, rondslijpen en honen.

Nobby Assmann, directeur van Assmann Verspaningstechniek vertelt: “In onze eigen werkplaats honen we bijvoorbeeld gaten met eisen op tekening qua rondheid en cilindriciteit van enkele duizendste millimeter. Voorheen was dat lastig of onmogelijk met onze 3D-meetmachine. Met de nieuwe rondheidsmeter gaat dat snel en nauwkeurig.” Assmann heeft een filmpje gemaakt om de mogelijkheden te laten zien:

Meetkamer

De meetkamer van Assmann Verspaningstechniek meet behalve producten die in de eigen fijnmechanisch werkplaats gemaakt zijn, ook producten voor andere bedrijven. Gemeten worden onder andere: geometrie (lengte, diameter, coördinaten), oppervlakteruwheid, hardheid en vorm- en plaatstoleranties.

Bekijk hier tevens een meetrapport: Assmann Meetrapport

Eén reactie op “Assmann breidt meetkamer uit met rondheidsmeter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven