ASML wil real data CO2-uitstoot toeleveranciers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ASML wil real data CO2-uitstoot toeleveranciers

(Shutterstock)

Wetgeving rond de CO2-voetafdruk is niet alleen van belang voor grote bedrijven. ASML wil al vanaf dit jaar dat de toeleveranciers realistische cijfers gaan doorgeven over hun CO2-uitstoot. Dat meldt Made in Europe.nu.

Het afgelopen jaar heeft de chipmachineproducent al stappen gezet bij het verzamelen van data over de CO2-emissie uit supply chains. Toen werd gewerkt met de totale daadwerkelijke emissiecijfers over 9 maanden, aangevuld met schattingen voor de resterende 3 maanden.

Daadwerkelijke gegevens

Nu vraagt ASML dus de daadwerkelijke gegevens van de CO2-uitstoot van hun afzonderlijke ketenpartners om op te nemen in de scope-3 berekening. Dat meldt het bedrijf in het Jaarverslag 2022. Op basis hiervan is het de bedoeling dat ketenpartners gaan samenwerken om de CO2-voetafdruk verder te verminderen.

Gedetailleerder rapporteren

Dit wordt mede ingegeven door de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) die sinds 5 januari 2023 van kracht is, en die bedrijven verplicht om gedetailleerder over het duurzaamheidsaspect van hun activiteiten te rapporteren.

In 2025 wil ASML een vermindering van de uitstoot met ruim 35% realiseren, vergeleken met die van 2019. Zo moet de hele supply chain van ASML in 2030 net zero werken.

Lees ook:

Sustainability: last of kans? (28 februari 2023)

Stem hierover: CO2-emissie per processtap aangeven last of juist kans? (28 februari 2023)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven