Askom gaat crisis creatief te lijf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Askom gaat crisis creatief te lijf

Het maximaal benutten van de beschikbare ruimte, mankracht en middelen is natuurlijk altijd de grote uitdaging voor een onderneming. Lasbedrijf Askom in Lochem legt daarbij een opmerkelijke flexibiliteit en creativiteit aan de dag en brengt nu ook eigen producten op de markt.

Het laswerk staat centraal bij Askom en zijn veertig medewerkers, van Tig en Mig/Mag tot elektrisch en autogeen. En dan meer specifiek het hoogwaardige keurlaswerk, uitgevoerd door wat bedrijfsleider Gerrit van Asperen (foto hierboven) noemt ‘zwaar gecertificeerde lassers’. 

 

350 x 263 MM04ASKOMafb.2Een aantal lascabines bij Askom op rij, waar de kleinere en hanteerbare producten worden gelast (foto’s: Jan Oonk)

 

Laswerk

“Sinds 2010 zijn we de weg ingeslagen naar een hoger level”, zegt Van Asperen daarover. “Gedegen en betrouwbaar laswerk op hoog niveau, dat is waar de markt steeds meer behoefte aan heeft.” Hij wijst daarbij op het toenemend belang dat wordt gehecht aan veiligheid en het minimaliseren van risico’s.

 

Aanvullende activiteiten

Maar ook aan een hoogwaardig lasbedrijf gaan de magere jaren niet voorbij. Waar het ontslaan van medewerkers vaak de eerste standaardreflex is daar kiest Askom echter een geheel andere route, blijkt uit het verhaal van Van Asperen. Door het ontwikkelen van aanvullende activiteiten slaagt het bedrijf erin om het kostbare vakmanschap binnen boord te houden. 

 

Binnenkort in een reportage in Metaal Magazine meer info over de bedrijfsfilosofie van Askom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven