Ga naar hoofdinhoud

ARU en Jachtwerf Stofberg winnen OOM-Awards

Jachtwerf Stofberg (still uit video).

ARU uit Assendelft en Jachtwerf Stofberg uit Enkhuizen hebben in Noord-Holland samen de eerste plek behaald bij de OOM-Awards 2019.Het zijn daarmee de eerste winnaars van de onderscheiding voor meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De andere regio’s volgen nog.

“ARU zorgt niet alleen dat het personeel up-to-date is met de laatste ontwikkelingen”, aldus de jury. “Het bedrijf geeft ook continu ruimte aan vmbo-stagiairs en mbo-leerlingen op alle niveaus, zowel in de bbl als in de bol. ARU is een prima bedrijf om als leerling een vakopleiding te voltooien. Daarnaast is ARU een prima plek om te zijn, te werken en jezelf te ontwikkelen.”

‘Vakmanschap overbrengen’

Ook over Jachtwerf Stofberg waren de juryleden unaniem te spreken. En daarom heeft de jury besloten beide bedrijven de OOM-Award Noord-Holland 2019 toe te kennen.

“Jachtwerf Stofberg heeft al jaren een continue stroom van stagiairs. Stofberg is een bijzonder bedrijf waar een grote inspanning wordt geleverd om het vakmanschap op de jonge scheepsbouwer over te brengen. Stofberg is daarmee terecht winnaar van de OOM-Award Noord-Holland 2019, samen met ARU.”

Bekijk de nominatie van ARU (video):

Bekijk de nominatie van Jachtwerf Stofberg (video):

Winnaars andere regio’s

De winnaars in Gelderland en Utrecht worden later deze maand bekendgemaakt.

In Gelderland zijn Bronkhorst High-Tech (Ruurlo), Hewigo (Winterswijk) en L.M.B. Vorden (Vorden) genomineerd, in Utrecht Roxin CNC (Harmelen), OMVE Lab & Pilot Equipment (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude).

De nominaties voor Zuid-Holland en Noord-Nederland volgen binnenkort.

Criteria nominaties

De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden.

Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

OOM-Awards

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven