Arbeidsinspectie: 25% minder ongevallen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Arbeidsinspectie: 25% minder ongevallen

De Arbeidsinspectie lanceert een nieuw hulpmiddel om ongevallen op de werkvloer te voorkomen: de online-zelfinspectie ‘Voorkom Ongevallen’. Bedrijven kunnen via deze site zelf de kwaliteit van de veiligheid in hun organisatie doorlichten. Ze gebruiken dezelfde methode als een arbeidsinspecteur.

Via de site http://www.zelfinspectie.nl/ doorloopt een bedrijf dezelfde vier stappen als een inspecteur bij een controle. Bedrijven kunnen zich  zo voorbereiden op een bezoek van de Arbeidsinspectie en vooraf aanpassingen doorvoeren om  ongevallen en boetes te voorkomen. “Ons doel is dat eind 2012 het aantal ongevallen met 25 procent is verminderd. Dat geldt voor de sectoren waar de meeste ongevallen gebeuren”, zegt Anja van Vlerken, projectleider bij de Arbeidsinspectie. “Samen met andere partijen werken wij daaraan.”

 

Arboregels

Met de zelfinspectie onderzoeken bedrijven of ze voldoen aan de arboregels. Dit doen ze aan de hand van vier stappen uit het inspectieproces. Telkens moet een aantal vragen worden beantwoord. Na iedere stap volgt een overzicht waarin wordt aangegeven in hoeverre het bedrijf voldoet aan de regels. Voldoet het bedrijf hier niet helemaal aan? Dan volgt een lijst met actiepunten.

 

Zie bijgevoegde leaflet voor meer informatie:

 

pdf bestand  FlyerZelfinspectievoorkomongevallen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven