AR Metallizing neemt Eurofoil over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AR Metallizing neemt Eurofoil over

AR Metallizing uit het Belgische Genk heeft de overname van Eurofoil – Paper Coating uit Berlijn afgerond. Het bedrijf werd overgenomen van Aluminium Investment Company Ltd. De overname, die in november 2019 werd aangekondigd, is door de relevante regelgevingsinstanties goedgekeurd.

Het overgenomen Eurofoil – Paper Coating GmbH (foto) is een Europese fabrikant van gelamineerde en gemetalliseerde inner liners. Het bedrijf in Berlijn beschikt over geavanceerde productiemiddelen met sterk geautomatiseerde apparatuur om te lakken en te metalliseren op waterbasis.

Het heeft de afgelopen 60 jaar een uitgebreid productaanbod inner liners uitgebouwd. Het bestaat uit gelamineerd, gemetalliseerd en puur gesneden papier en gecoate papierproducten. 

Verpakkingen

AR Metallizing is wereldwijd producent van gemetalliseerd papier en karton voor verpakkingen van voeding, dranken en andere consumptiegoederen. Het is een dochteronderneming van Nissha, dat op de beurs van Tokio genoteerd is.

Met de overname versterkt AR Metallizing haar wereldwijde aanwezigheid. Het personeel zal door de opname van Eurofoil – Paper Coating ongeveer 700 medewerkers bedragen.

 “We zijn verheugd dat we de overname binnen zo’n ambitieus tijdsbestek hebben kunnen afronden”, zegt dr. Bart Devos, CEO van AR Metallizing. “We kijken ernaar uit Eurofoil – Paper Coating de komende weken volledig te integreren in het AR Metallizing-merk.”

‘Beter te positioneren’

Door de overname kan het bedrijf zich nog beter positioneren als voorkeurleverancier voor multinationals die op zoek zijn naar milieuvriendelijke verpakkings- en etiketteringsmaterialen op basis van papier.

“We zijn blij dat de overname van Eurofoil – Paper Coating voltooid is en dat we ons project kunnen voortzetten als deel van het AR Metallizing-team”, zegt algemeen directeur Michael Koblitz van Eurofoil – Paper Coating.

“We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s wereldwijd en verheugen ons alvast over onze bijdrage aan de toekomstige successen van AR Metallizing.”

‘Trots en dankbaar’

De verkopende partij, Aluminium Investment Company, stelt trots te zijn op de groei en ontwikkeling van Eurofoil – Paper Coating GmbH onder hun vleugels.

Leonard M. Levie, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Aluminium Investment Company en moederbedrijf American Industrial Acquisition Corporation, is de managers en werknemers van Eurofoil – Paper Coating heel dankbaar.

Hij karakteriseert ze als “stuk voor stuk toegewijde experts binnen hun vakgebied die hun multinationale klanten optimaal willen bedienen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven