Nieuws

Anodegieterijen voor China en Bulgarije

Metso Outotec uit Finland heeft 2 orders in de wacht gesleept voor haar Outotec Anode Casting Shops (koperanodegieterijen). Deze worden geleverd aan koperproductiebedrijven in China en in Bulgarije.

Yangxin Hongsheng gaat de anodegiererij plaatsen in zijn greenfield kopersmelterij die wordt gebouwd in het Chinese Huangshi, Hubei. Deze productie start naar verwachting in 2021.

De koperfabriek van Aurubis Bulgarije in Pirdop bestaat sinds het einde van de jaren ’50. Het is een oude klant van Metso Outotec. Ook deze anodegiertij zal in 2021 in bedrijf worden genomen.

Beide koperanodegieterijen zijn uitgerust met volledig elektrische systemen om het onderhoud, de energie-efficiëntie en de veiligheid te verbeteren.

De 2 anodegieterijen van dit type vertegenwoordigen volgens het bedrijf samen een waarde van bijna 10 miljoen euro. Metso Outotec boekt de orders in het derde kwartaal van 2020.

Gietwielen

“Beide shops zullen voorzien zijn van twee gietwielen voor een hoge capaciteit en opbrengst”, zegt Jari Ålgars, President, Metals business area bij Metso Outotec.

“Ze zullen ook worden uitgerust met geavanceerde automatisering om een hoge beschikbaarheid en hoge gietprecisie te garanderen voor de productie van hoogwaardige anoden.”

Metso Outotec

Metso Outotec is wereldwijd specialist op het gebied van anode-giettechnologie, die wordt gebruikt om een aanzienlijk deel van de koperanoden in de wereld te produceren.

Het Finse bedrijf heeft meer dan 90 anode casting shops over de hele wereld geleverd. Deze anodegieterijen beschikken over alle technologie en expertise die nodig is voor het end-to-end koperproductieproces en het levenslange onderhoud ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven