Nieuws

‘Begin januari, ruim twee maanden voor de beurs, waren we al vrijwel door onze beschikbare standruimte heen’, vertelt Arwen Obermeyer, bij VNU Exhibitions verantwoordelijk voor onder meer de Techni-Show. Haar collega, Gert Jan Braam, verantwoordelijk voor de gelijktijdig te houden ESEF had begin januari ook nog maar enkele stands te verhuren. De animo van exposanten illustreert volgens hen het groeiende optimisme in de maakindustrie.

Braam: ‘Het gesternte waaronder de beurzen plaatsvinden is een stuk beter dan bij de vorige editie, twee jaar geleden. Het er naar uit dat we economisch gezien weer wat wind in de zeilen hebben.’ De Techni-Show werd 55 jaar gelden voor de eerste keer gehouden en is, in de woorden van projectmanager Obermeyer, met bijna 400 exposanten uitgegroeid tot het belangrijkste evenement in de Benelux voor machines en systemen voor het verwerken en bewerken van metalen en aanverwante productieprocessen. In 2004 trok de beurs 55.000 bezoekers. De ESEF (de vakbeurs voor Toeleveren, Uitbesteden en Engineering), in 2004 goed voor 36.000 bezoekers, wordt dit jaar voor de twintigste maal gehouden en telt ruim 500 exposanten.
Evenals in 2004 worden beide beurzen tegelijkertijd gehouden. Een van de redenen is dat bezoekers geen tijd en zin hebben om jaarlijks vele beurzen af te lopen. ‘Belangrijker nog is’, aldus Obermeyer, ‘dat beide beurzen elkaar versterken. De bezoeker kan in één dag antwoord krijgen op de vraag ‘ga ik het zelf maken? Of laat ik het doen? Het motto waaronder beide beurzen plaatsvinden is daarom ook ‘make or buy’.’

Het gehele interview met Arwen Obermeyer en Gert Jan Braam is te lezen in het tweede nummer van Metaal Magazine dat eind februari verschijnt.

Neem een proefabonnement op Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven