Ga naar hoofdinhoud

Andra Tech Group neemt DKH Metaalbewerking over

(foto: DKH)

Andra Tech Group heeft DKH Metaalbewerking overgenomen. Dit bedrijf in Uden is specialist in hoog-geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draai/frezen van fijnmechanische onderdelen op basis van producthandling. Het betekent de tweede overname van de Nederlandse Andra Tech Group in korte tijd. Eind 2022 nam de groep het eerste Duitse bedrijf, Mayer Feintechnik, over.

Andra Tech Group heeft per 1 februari 2023 100% van de DKH-aandelen overgenomen. Francois van Hirtum, de oprichter en directeur van DKH, zal zijn functie in de loop van 2023 overdragen.

DKH heeft een omzet van ongeveer 10 miljoen euro en heeft zo’n 30 medewerkers in dienst. Beide partijen zijn overeengekomen dat de inhoudelijke details van de overname volledig vertrouwelijk blijven.

DKH bedient verschillende machinebouwers en OEM’ers in sectoren als de voedingsmiddelenindustrie, automotive, transport en medical equipment.

‘Belangrijke versterking’

“DKH is een belangrijke versterking van de groep”, zegt Geert Ketelaars, ceo van Andra Tech Group.

“Niet alleen bedienen onze nieuwe collega’s een interessante, diverse klantenkring, maar ook verwachten we dat de andere bedrijven in de groep gebruik kunnen maken van de diepgaande kennis van geautomatiseerde producthandling bij DKH. We kijken dan ook uit naar de samenwerking tussen de bedrijven.”

‘Naar een volgend niveau’

“In de afgelopen jaren hebben we DKH op- en uitgebouwd tot een belangrijke partner voor onze klanten”, vertelt DKH-oprichter Van Hirtum.

“Nu we de krachten bundelen met Andra Tech Group kunnen we DKH Metaalbewerking naar een volgend niveau brengen, zowel technologisch als organisatorisch. Hierdoor bieden we een nog beter perspectief aan onze klanten en uiteraard ook aan onze medewerkers.”

Het bedrijf zelf heeft enorm veel zin om onder de Andra Tech Group verder te bouwen aan een mooie toekomst. “We zien dit dan ook met vertrouwen tegemoet.”

9 productielocaties

Andra Tech Group bestaat na de overname van DKH uit 7 bedrijven in Nederland en Duitsland (naast DKH ook HFI, Jatec, Kusters Precision parts, Mayer Feintechnik, Visietech en Wilting) met in totaal 9 productielocaties die zich richten op de maakindustrie.

De groep is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en modules.

In verschillende industrieën

De circa 600 technische vakmensen die bij Andra Tech Group werkzaam zijn, bedienen klanten in verschillende industrieën, waaronder semicon-, verpakkings-, voedingsmiddelen-, automotive en lucht- en ruimtevaartindustrie.

De groep staat bekend om zijn specialistische kennis en expertise in het verwerken van (moeilijk te bewerken) metalen en kunststof. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologieën – zoals 3D printen. Een aantal bedrijven heeft de beschikking over moderne cleanroom faciliteiten.

Andra Tech Group produceert onderdelen voor prototypes en kleine tot middelgrote batches van precisieonderdelen, maar ook grote series zijn mogelijk.

Bedrijfsactiviteiten verder laten groeien

Investeringsmaatschappij Equistone Partners Europe heeft begin 2021 een meerderheidsbelang genomen in Andra Tech Group.

Met de ondersteuning van Equistone heeft het management van Andra Tech Group de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten verder te laten groeien en professionaliseren.

Andra Tech Group breidt met deze eerste overname in de Nederlandse markt haar klantenbestand en competenties verder uit.

DKH en Andra Tech Group zullen nauw gaan samenwerken om verdere groei te bewerkstelligen.

Lees ook:

Andra Tech Group neemt Duits precisiebedrijf over (6 januari 2023)

Kusters Beheer naar Equistone (18 februari 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven