AMB gaat niet door • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AMB gaat niet door

Vakbeurs AMB gaat dit jaar niet door. Er is komend najaar geen adequate basis voor, geeft organisator Messe Stuttgart aan. In plaats daarvan komt er een kleinschaliger AMB Forum in het ICS International Congress Center Stuttgart. Dit gebeurt van 15-19 september 2020, de week dat de vakbeurs gehouden zou worden.

“Op dit moment kan een AMB zoals we die nu kennen, met alle regelgeving op het gebied van hygiëne, social distancing of beperkte reismogelijkheden en de huidige algemene economische omstandigheden, dit jaar niet worden gehouden”, zegt Roland Bleinroth, voorzitter en CEO van Messe Stuttgart.

‘Wel degelijk belangstelling’

Toch bleek uit een exposantenonderzoek van Messe Stuttgart dat er wel degelijk belangstelling is voor een format, komend najaar in Stuttgart. Daarom wordt er nu een AMB Forum gehouden

Tijdens dit Forum zijn er specialistische, branchegerichte gesprekken in het ICS International Congress Center Stuttgart, met een bijbehorende ’table top’-tentoonstelling en verschillende matchmaking services.

Het Forum wil spelers uit de branche die geïnteresseerd zijn in een platform en daar ook behoefte aan hebben, samenbrengen.

Ook in 2021 AMB Forum

De bedoeling is om ook volgend jaar een AMB Forum te houden en in 2022 weer een reguliere vakbeurs AMB. Dat geeft deelnemers dan tevens planningszekerheid in de huidige moeilijke economische situatie.

“De stemming van de exposanten gaf ons een duidelijk mandaat, waardoor we de speculaties rond de haalbaarheid van AMB 2020 konden beëindigen”, aldus Bleinroth.

Is AMB 2020 haalbaar in 2020, 2021 of 2022?
Resultaat van onderzoek onder 1051 AMB-exposanten.
(Bron: AMB/Messe Stuttgart.)

Reacties exposanten

Michael Blank, Directeur Marketing & Communicatie van de Ceratizit Group reageert: “Naar mijn mening is het op dit moment helaas nog steeds onmogelijk om AMB 2020 in gang te zetten. De behoefte aan persoonlijk contact zal echter terugkomen. Uitstel van de beurs tot 2022 is daarom de juiste beslissing.”

‘Behoefte aan persoonlijk
contact komt terug’

Irene Bader, director global marketing bij DMG Mori: “Wij hechten de hoogste prioriteit aan de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten, leveranciers en partners. Voor ons als internationaal bedrijf is het dan ook geen optie om AMB 2020 te houden, vanwege de vele beperkingen.”

‘AMB 2020 geen optie,
vanwege vele beperkingen’

“Aangezien AMB een zeer goed gepositioneerde beurs is, juich ik het uitstel tot 2022 toe, zodat het weer in de reguliere cyclus kan worden gehouden. Dit is de beste oplossing om alle deelnemers in de huidige situatie te beschermen.”

‘Uitstel is beste oplossing’

Dr. Oliver Gühring, Gühring KG: “Het is niet haalbaar om AMB dit jaar te organiseren. We hopen nu in 2021 een vrij normaal beursjaar te kunnen realiseren met een groot aantal bestaande evenementen om dan in 2022 een succesvolle AMB met hernieuwde kracht te kunnen houden.”

‘Rubber handschoenen en maskers’

Steffen Nagel van Nagel Werkzeugmaschinen GmbH: “Een AMB 2020 in rubber handschoenen en maskers, op de helft van het tentoonstellingsoppervlak met slechts enkele exposanten en bezoekers, is niet in het belang van onze klanten en het succesverhaal dat AMB is. Wij zijn er dan ook zeker voorstander van om de volgende AMB in 2022 te organiseren.”

De volgende reguliere AMB wordt gehouden van 13 tot en met 17 september 2022.

AMB 2018 (foto: Messe Stuttgart).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven