AMB: Digitalisering is antwoord op diverse uitdagingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

AMB: Digitalisering is antwoord op diverse uitdagingen

(foto: Landesmesse Stuttgart.)

Voor een efficiënte productie is het van belang om op elk gewenst moment een compleet overzicht te hebben van de productiviteit en beschikbaarheid van de bewerkingsmachines in de werkplaats. Aan de andere kant liggen er voor ondernemers ook steeds meer uitdagingen rond duurzaamheid en het tekort aan vakmensen. Vakbeurs AMB in Stuttgart wil het platform zijn om voor dit alles digitale oplossingen aan te dragen.

Digitalisering optimaliseert processen. Maar het kan ook ondersteunen bij ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid én bij het steeds nijpender wordende tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Onder het motto ‘kennis is macht’ maken een toenemend aantal sensoren en slimme programma’s het mogelijk om steeds meer gegevens over bewerkingsmachines te verzamelen. Deze data kunnen na verdere verwerking vervolgens cruciale informatie bieden om processen te helpen optimaliseren, meldt vakbeurs AMB die op 13 september van start is gegaan.

Inspelen op veranderingen is duurzaam

“Voor de machine- en installatiebouw biedt Industrie 4.0 grote kansen”, geeft German Wankmiller, bestuursvoorzitter en CEO van Grob-Werke, aan. “Maar het is tevens een basis om machines en systemen te bedienen op een manier die hulpbronnen ontziet en tegelijkertijd flexibiliteit en productiviteit biedt. Dit is nog lang niet uitgekristalliseerd want het is een ‘agile’ ontwikkelingsproces.”

“Een dergelijk wendbaar proces kan steeds gemakkelijk inspelen op bewegingen in de markt. Nog bijna wekelijks zijn er nieuwe technische veranderingen.” Wankmiller verwacht dat de vraag naar digitale oplossingen in de hele sector blijft toenemen.

Verhoogt efficiëntie werknemers en systemen

De voordelen liggen volgens hem voor de hand. “Vooral in heterogene productieomgevingen kunnen automatiserings- en digitaliseringsconcepten de efficiëntie van werknemers en systemen aanzienlijk verhogen. Maar het is ook noodzakelijk om interfaces te creëren zodat deze systemen in een verbonden netwerk kunnen worden opgenomen.”

Meer informatie

Lees het hele verhaal in het augustusnummer van MTL Metaal Magazine (premium)

AMB (van 13 tot en met 17 september in Stuttgart) focust speciaal op digitalisering van metaalbewerking.
Boek een ticket

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven