Amada zevenassige slijpmachine op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada zevenassige slijpmachine op EMO

Amada introduceerde tijdens de EMO 2009 in Milaan niet alleen een nieuwe Europese organisatie voor verspanende machines, ook werd meteen de nieuwe 7-assige slijpmachine (maximaal 11-assen) van het type DV7M aan de bezoekers getoond.

De machine is ontworpen door technici van Doebeli, onderdeel van Profiltec, dat afgelopen jaar door Amada Machine Tools Europe is overgenomen. De machine heeft vijf hydrostatisch gelagerde assen en twee lineaire motoren (voor zwenk- en slagbeweging).

 

Hydrostatisch

Uniek is het gecombineerde systeem voor de hydrostatische lagering, koeling, smering en slijpvloeistof, alles met dezelfde olie. De vloeistof wordt separaat gefilterd in een Aro-unit, gekoeld en weer terug de machine in gepompt.

 

Amada DV7M op EMO 2009

De DV7M is voorzien van een CCD-camera, waarmee het slijpprofiel tot 300 keer vergroot kan worden (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EMO Milaan, zie onze foto player)

 

De werktafel heeft een bereik van 250 mm bij 150 mm bij 100 mm (X,Y,Z) en een slijpnauwkeurigheid van 0,0001 mm. De slijpschijf heeft een maximale diameter van 150 mm en een toerental vanaf 6.000 omw/min tot 36.000 omw/min. Amada Machine Tools Europe is gevestigd in Haan (D).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven