Amada presenteert kantpers HFE M2 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada presenteert kantpers HFE M2

Amada zal tijdens de EuroBlech 2010 de nieuwe HFE M2 kantpers introduceren. Dit is een doorontwikkeling van de bestaande HFE en HFT kantpersen, die beide in Europa worden gebouwd. De HFE M2 is voorzien van een touch screen met een intuïtieve dialoogbesturing.

De Amada kantpersen die in de Europese fabrieken in het Franse Château du Loir worden gebouwd, zijn voorzien van een gepatenteerde ondertafelconstructie, die de noodzaak van bombeerinrichtingen overbodig maakt. Volgens dit concept buigen bovenbalk en ondertafel gelijkmatig, in dezelfde richting door, waarmee een constante buighoek over de hele buiglengte wordt bereikt. Dit principe wordt ook in de nieuwe HFE M2 toegepast.

 

Amada euroblech 2010

De NC besturing van de HFE M2 genereert hiervan automatisch een buigprogramma en toont de buigvolgorde op het beeldscherm (foto’s: Amada, in ons land vertegenwoordigd door Landré uit Vianen)

 

Ethernet Powerlink  

De besturing kan via een Ethernet Powerlink aangesloten worden op het bedrijfsnetwerk, zodat data  met de werkvoorbereiding kunnen worden uitgewisseld.  Daarnaast kan de operator zelf ook de gewenste geometrie in een pop-up venster opgeven.

 

Flexibele achteraanslag

De HFE M2 is leverbaar met een achteraanslag in een twee- of vijfassig bestuurde uitvoering, met op de vijfassige uitvoering de mogelijkheid de X1, X2 en Z1, Z2 assen onafhankelijk van elkaar te programmeren. Optioneel kunnen de vingers op de X-as gemotoriseerd worden uitgevoerd.

 

Energiebesparing

Door inzet van een invertergestuurd oliepomp circuit wordt een stroombesparing van 20% bereikt, neemt het olieverbruik af en ligt het geluidsniveau aanzienlijk lager. Dit maakt het hydraulische systeem ook minder onderhoudsgevoelig.

 

buighulp amada kantpers

De Amada HFE M2 afkantpers kan met één of twee onafhankelijk bestuurbare buighulpsystemen SF75 worden uitgerust. Dat maakt niet alleen de handling van zware en grote plaatuitslagen tot 75 kg makkelijker

 

Hoekmeting

Met inzet van het BI-J hoekmeetsysteem (optie) kunnen hoekafwijkingen alsgevolg van materiaaldikte- en kwaliteitsverschillen automatisch met een nauwkeurigheid van ±20º worden gecorrigeerd. Proefzettingen zijn daarmee in principe niet meer nodig. Als een tweede optie biedt Amada met het Digipro hoekmeetsysteem.

 

Amada hfe m2 kantpers euroblech 2010

De HFE M2 serie is leverbaar in tonnages van 40 tot 260 kN en een werklengte van 2090 mm tot 4280 mm. Standaard opening is  470 mm met mogelijkheid tot een verlengde slag van 620 mm.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven