Amada pakt uit tijdens EMO Hannover • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada pakt uit tijdens EMO Hannover

Amada heeft tijdens de EMO 2011 nadrukkelijk een visitekaartje afgegeven. In Hannover (D) had de Amada Group in hal 17 een 1100 vierkante meter grote stand met twaalf metaalmachines. Niet alleen zaag- en plaatbewerkingsmachines werden op deze grote stand getoond, maar ook servopersen, draai- en freesbanken, slijpmachines en een eigentijdse fiberlaser.

President en CEO Mitsuo Okamoto van Amada liet tijdens de beurs aan de hand van cijfermateriaal zien wat de groeiambities zijn van Amada. In het fiscale jaar 2009/2010 bedroeg de omzet van de Amada Group wereldwijd 1,47 miljard US $. Waarvan ongeveer 80% voor plaatbewerkingsmachines en 20% voor verspanende machines (draaien, frezen en slijpen). Voor het fiscale jaar 2013 wil Amada het omzetniveau laten groeien met pakweg 50% met een omzetverdeling van 70% voor plaat en persen en 30% voor verspaning. Dit betekent dus een stevige groei op het gebied van wat bij Amada heet ‘Cutting & Machine Tools’.  De grote stand in Hannover was een stevig statement om die groeiambitie te onderstrepen.

 

Grote width =

Een grote bandzaag, het type PCSAW720, die Amada tijdens de EMO Hannover 2011 in hal 17 exposeerde (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Aquisities

Okamoto vertelde in Hannover desgevraagd dat Amada de groei wil bereiken met de bestaande handelsstructuren. Dus met een mix van directe marktbenadering en vertegenwoordigingen. Er komen technische centra om de verkoop te ondersteunen. In Haan (D) is intussen een groot Technical Solution Centre operationeel. De groei zal gerealiseerd worden met aquisities. ”Maar”,  merkte Okamoto op, ”Wij zijn geen DMG of Mori Seiki”. Dus geen samenwerkingen, maar overnames.

 

Vlakfreesbank width =

Een bijzondere freesbank die Amada in Hannover (D) liet zien: de vlakfreesbank PMH 1308.

 

Lees meer over Amada en de machines die geëxposeerd werden in Hannover in het bijgevoegde Duitstalige persbericht van Amada:

 

docx bestand  Amada EMO

 

Geautomatiseerde width =

De geautomatiseerde afkantpers HD 1003NT op de stand van Amada in hal 17. De filosofie achter deze machine is dat al het kantwerk vanuit een CAM-systeem benaderd wordt

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven