Amada op koers in NL • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Amada op koers in NL

Het opzetten van de nieuwe Amada organisatie in Nederland ligt op koers. Dat kregen we te horen tijdens ons bezoek aan de Amada Solution Days in Haan, Duitsland. Tevens konden we tijdens dit evenement hernieuwd kennis maken met het Amada Technology Center, dat nu compleet ingericht en klaar is.

“Het aantrekken van mensen voor onze organisatie in Nederland gaat volgens verwachting,” legt René Hazenberg, Sales Manager van Amada uit. “De bedoeling is dat we op de TechniShow in 2012 op volledige sterkte zijn. Momenteel lopen er gesprekken met een aantal servicemonteurs die binnenkort afgerond gaan worden. En in Haan is al een Nederlands sprekende collega aangenomen voor de eerstelijns telefonische ondersteuning. De bedoeling is dat we straks twee extra verkopers hebben en vier service monteurs.”

 

Amada Solution Center in Haan

In de showroom van het Amada Solution Center in Haan, staan veel werkende Amada machines, waarop op klantwens producten gemaakt kunnen worden (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van het bezoek aan de Solution Days, zie onze fotoreportage)

 

Tijdens de Solution Days kregen we een goed beeld van de Amada organisatie in Haan. “Er werken hier 140 mensen op het gebied van verkoop, service, technische ondersteuning, onderdelenvoorziening en opleiding,” legt Frank Wedel, Export Manager van Amada uit. “Al deze mensen werken aan de filosofie ‘voice of customer’ van Amada. We laten daarom veel mensen naar Haan komen en ontvangen ze in een prettige atmosfeer. De klant moet zich comfortabel voelen bij ons.” Bijkomend voordeel voor Nederlandse klanten is de goede bereikbaar en korte reistijd naar Haan, vlakbij Düsseldorf.

 

Opleiding

Om klanten, maar ook de eigen Amada medewerkers te kunnen scholen, beschikt het bedrijf in Haan over de Amada School. Hier zijn meer dan voldoende mogelijkheden om klassikaal of individueel mensen op te leiden op het gebied van bediening, onderhoud en het programmeren van de Amada machines. Wedel: “Maar er zijn altijd klanten die meer willen leren, ook dat is bij ons mogelijk. Behalve theorie wordt er ook veel aandacht besteedt aan de praktijk. Daartoe beschikken we over diverse machines waarmee gewerkt kan worden.”  

 

In de showroom van het Solution Center in Haan laat Amada de bezoeker de volledige wereld van de plaatbewerking beleven. Er zijn innovatieve oplossingen te zien op het gebied van afkanttechnologie, lasertechnologie, stanstechnologie, perstechnologie (servo-elektrisch), gecombineerd stansen-lasersnijden, automatisering, gereedschaptechnologie, software en nog veel meer. Op wens kan een product van een klant ter plekke worden geproduceerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven